Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11,5 milijuna kuna iz županijskog proračuna
  • 04.05.2014. 10:30

Krediti za proljetnu sjetvu

Do sada je poljoprivrednicima Bjelovarsko-bilogorske županije odobreno 350 zahtjeva za kredit, dok ih je lani bilo 300. Kreditira se sjetva kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe.

Foto: depositphotos.com, Alena Rais
  • 635
  • 84
  • 0

Prijave za kredite za proljetnu sjetvu Erste & Steiermärkische banke u iznosu od 5.000 do milijun kuna se primaju do 15. svibnja 2014. Podnijeti se mogu u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo, lov i zaštitu prirode Bjelovarsko-bilogorske županije na adresi: Ante Starčevića 8, Bjelovar.

Kreditiranje omogućilo uspješnu sjetvu

Kredite sa 6,3 posto kamata godišnje subvencionira županija sa 2,8 posto, tako da korisnik na kraju plaća 3,5 posto. Kreditira se sjetva kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe. Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Korisnici kreditiranja mogu biti i pravne osobe koje su registrirane za trgovinu i distribuciju poljoprivrednog repromaterijala sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali isključivo za snabdijevanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava repromaterijalom za proljetnu sjetvu.

Sjetva na bjelovarskim poljima

Županija je za tu svrhu osigurala 11,5 milijuna kuna. Kandidati imaju priliku iskoristiti ovaj kvalitetan program, koji poljoprivrednicima omogućava nisku cijenu inputa. Do sada, za taj kredit je bilo odobreno 350 zahtjeva, lani ga je koristilo 300 prijavljenih. Dokaz da je program stvarno kvalitetan je vrlo velik broj zainteresiranih kandidata iz drugih županija. On je namijenjen samo za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije. Isplata se obavlja na temelju dostavljenih predračuna, a instrumente osiguranja povrata kredita korisnici dogovaraju sa Erste & Steiermarkische bankom. Rok povrata kredita je jednokratno nakon isteka roka od deset mjeseci.

Foto: depositphotos.com, Alena Rais


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Zob

Zob

Sinonim: - | Engleski naziv: Oats | Latinski naziv: Avena sativa L.

Zob je ranije korištena za proizvodnju kruha, ali s porastom standarda koristi se za proizvodnju prehrambenih proizvoda (zobene pahuljice, brašno, krupica, ljuskice itd.).... Više [+]

Tagovi

Kredit Erste & Steiermärkische bank Bjelovarsko-bilogorska županija Proljetna sjetva Kukuruz Stočni ječam Zob Soja i šećerna repa Povrat kredita Program Repro Aterijal Niska cijena inputa


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.