Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Anoma d.o.o.
  • 12.04.2018. 12:00

Kingspan spremnici - prijenosna rješenja za skladištenje i doziranje dizelskog goriva

Bijele cisterne u kojima većina poljoprivrednika prevozi gorivo nisu više dozvoljene. Rješenje ima tvrtka Anoma d.o.o. koja je preko vlastite potrebe postala eksluzivni zastupnik asortimana TruckMaster tvrtke Kingspan.

Foto: Vedran Stapić
  • 4.166
  • 300
  • 1

Tražite rješenje za skladištenje i doziranje dizelskog goriva? Ima ga osječka tvrtka Anoma d.o.o. Mateja Omazića. Naime, kako nam je objasnio Matej, asortiman proizvoda TruckMaster tvrtke Kingspan, čiji su eksluzivni zastupnici, posebno je dizajniran za siguran transport dizelskog goriva. 

"Ideju da prije svega sebi nabavimo Kingspanovu cisternu dobio sam na sajmu Agritehnica u Hannoveru, s obzirom da na 120 hektara u Baranji radimo eko proizvodnju uljarica i žitarica. Vidio sam te spremnike i odlučio posjetiti Poljsku gdje je proizvodnja Kingspana za Europu", pojašnjava Matej Omazić.  

Kontrolirani prijevoz i istakanje goriva 

Odlučili su se za uvoz jer po novom zakonu nije dozvoljeno voziti dizel u bijelim cisternama od 1.000 litara, koje gotovo svi voze, jer prema novim pravilima postoji standardizacija, da je gorivo zaštićeno od UV zraka, da nema skupljanja vode. 

Spremnike su predstavili i na Bjelovarskom sajmu

"Dosta nam je i komitenata reklo da imaju takve cisterne od 1.000 litara i da im se u njima skuplja voda. U Kingspanovim većim stabilnim cisternama od 1200 do 9000 litara postoje filteri gdje se odvaja voda do koje dolazi uslijed separacije, neuvjetnih stijenki, bilo na plastici koja nije uvjetna, bilo na čeličnim cisternama koje znaju korozirati. Ovo su dvoplošne cisterne (cisterna u cisterni) koje imaju filtraciju vode. Zanimanje su prije svega pokazali veći, ozbiljniji poljoprivrednici, ali i prijevoznici koji imaju 4-5 vozila, da ne moraju trčati na pumpe, da mogu kontrolirati istakanje goriva.

Cisterna ima digitalni mjerač i ključeve. Bilo da je zapremine 200 ili 900 litara, vidi se koliko je i kad netko tenkirao. Sve se može evidentirati", objašnjava nam sugovornik. 

Zaštita okoliša

Naravno, ovakva prijenosna rješenja za skladištenje i doziranje dizelskog goriva, korisnicima nude ultimativnu praktičnost omogućujući im daljinsku nadopunu goriva na vlastitoj lokaciji. Spremnici iz asortimana Kingspan TruckMaster prikladni su za brojne primjene uključujući poljoprivredu, građevinarstvo i šumarstvo. Izrađeni od visokokvalitetnog polietilena svi su spremnici otporni na strukturalna oštećenja, promjenjive vremenske uvjete i UV zračenje. Dodatno, ovi su prijenosni spremnici odobreni i ispitani te uduvoljavaju zahtjevima europske konvecije ADR za međunarodni cestovni prijevoz opasnih tvari. 

"Ovakav prijenos goriva dakako štiti okoliš, a mi im nudimo i svu potrebnu podršku po pitanju servisa", zaključio je Matej Omazić otkrivajući da je cijena spremnika od 200 litara, 900 eura s kompletnom opremom. 

Video: Youtube/Kingspan Environmental


Fotoprilog


Tagovi

Kingspan Dizelsko gorivo Spremnici TruckMaster Matej Omazić Anoma d.o.o.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Anoma d.o.o.

Kardinala Alojzija Stepinca 43, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 91 355 5925, e-mail: info@anoma.hr web: https://anoma.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!