Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 15.12.2021. 21:00

Kako će Slavonija izgledati 2030. godine? Saznajte danas uživo na YouTube kanalu

Kako sutrašnjicu vide perjanice domaćeg agrara, o čijim će ambicijama i planovima puno toga ovisiti, saznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive proizvođača hrane".

Foto: Depositphotos/Agroklub
  • 523
  • 106
  • 2

Na pragu smo novog sedmogodišnjeg programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU, koje otvara brojne razvojne prilike, ali i izazove. Što nas čeka s aspekta novih poljoprivrednih praksi, dobrobiti životinja, održivosti i ispunjenja klimatskih ciljeva? Hoće li hrana biti značajno skuplja, hoćemo li proizvoditi manje?

Odgovore doznajemo od onih koji nose važan dio slavonskog identiteta i ekonomije - proizvođača hrane. 

U prvoj panel raspravi razgovarat ćemo s vodećim proizvođačima: Matom Božićem, članom uprave Žito d.o.o., Andrejem Deanom, predsjednikom uprave Belje plus d.o.o., Mirkom Ervačićem, predsjednikom uprave Osatina Grupa d.o.o., Nikolom Velickim, direktorom tvrtke Rabo d.o.o. i Sanjom Burić, predsjednicom uprave tvrtke ENNA Fruit d.o.o.

U drugoj panel raspravi razgovarat ćemo s izvrsnim malim i srednjim poljoprivrednicima, a to su: Ivan Gašić, miječno govedarstvo i prerada, Darko Filakov, plastenički uzgoj rajčice, Dinko Romić, mala destilerija, Ivan Gerštmajer, vinar i jedan od ovogodišnjih najboljih mladih poljoprivrednika, Goran Jančo, svinjogojac i doktor veterine te Mato Brlošić, ratar i predstavnik poljoprivrednika.

Naše paneliste moderirat će Martin Vuković i Mirta Milas s Hrvatskog radija, a konferenciju će voditi Leticija Hrenković iz Agrokluba.

Prijenos događaja moći ćete pratiti uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba (FB, TW, INLI).

Žitnica naše domovine će na početku sljedećeg desetljeća biti upravo onakva kakvom ju kreiraju njeni žitelji. Kako ju zamisle i realiziraju Slavonke i Slavonci, poljoprivrednici i gospodarstvenici. Poslušajmo ih...

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organizirali su Društvo agrarnih novinara Hrvatske i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Glavni sponzori događaja su tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške. 

Konferencija je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe. 


Tagovi

Slavonija 2030 Petrokemija d.d. Jerković d.o.o. Conference on The Future of Europe


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić