Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 06.03.2019. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

John Deere je uvijek želja koja je sve češće ispunjena mjerama EU

Mjere Programa ruralnog razvoja mnogima su omogućile kupnju John Deere traktora i kombajna. A veliku ponudu vidjeli smo u dvorištu hrvatskog zastupnika, Novocommerce Internationala.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 1.522
  • 267
  • 0

Program ruralnog razvoja podigao je prodaju sve mehanizacije u poljoprivredi. No, u tvrtki Novocommerce International koja zastupa marku traktora i kombajna John Deere posebno je živo. Nema onoga poljoprivrednika koji u svom dvorištu ne bi želio imati nešto iz ovoga programa.

Na Danima otvorenih vrata fotografirali smo oca i sina iz sela kod Koške kraj svog novoga John Deere traktora 6155M. Taj dan su ga upravo preuzeli. Sreli smo i obitelj iz baranjskog sela Novi Bezdan kako razgledaju traktore. Predstavnici tvrtke zajedno s gostima obilazili su i traktore i kombajne, ali i izložke poljoprivrednih strojeva marke KUHN, Bednar i Fliegl koje ova tvrtka također prodaje.

Traktori idealni za poslove na farmama, voćnjacima i vinogradima

No, prvo što nam je zapela za oko u njihovom sjedištu u osječkoj Industrijskoj zoni je cijena za traktor 5050E - 24.900 eura za traktor od 50 konjskih snaga. John Deere je razvio tu novu 5E seriju traktora s 3 cilindra.

Poduzeli su znatne napore za konstruiranje idealnog traktora za manje poslove u stočarstvu, intenzivan rad na travnjacima, za široke voćnjake i vinograde, za mala poduzeća te povremeno poljodjelstvo. Ali ipak su konstruirani prema istim zahtjevnim standardima poput svih John Deere traktora, te je, kako ističu u ovoj tvrtki, zajamčena jednaka performansa, pouzdanost i učinkovitost kao kod većih, sofisticiranijih strojeva. Zahvaljujući njihovom kompaktnom formatu ekstremno su jednostavni za manevriranje u ograničenim prostorima te posebice prikladni za rad s prednjim utovarivačem.

grfv
John Deere 8400R ima jednu od najboljih kabina u klasi

S 8R serijom pokrijte više hektara za manje vremena

Oni pak najveći posebice privlače pažnju na svim izložbama i prezentacijama. John Deere 8400R kao i svi iz serije 8R i 8RT ima zadivljujuće performanse. Jedna od najboljih kabina u klasi, optimalna udobnost, niski troškovi rada i maksimalno iskorišteno vrijeme. Velika snaga u kombinaciji s visokim omjerom snage motora (do maks. 450 KS motora sa IPM-om) osiguravaju brzinu i učinkovitost. Brojne opcije podizne poluge I PV-a čine 8R seriju traktora iznimno svestranom. Svi traktori 8R serije nude izvrsne značajke poteznice, tako pokrivate više hektara za manje vremena te vrlo visoku snagu PV-a pri niskoj potrošnji goriva. Njihova snaga poteznice, značajke hidraulike te sposobnost dizanja omogućuju vam rad s vrlo teškim priključnim uređajima i istovar čak i najvećih prikolica brže no ikada.

Svi traktori 8R serije nude izvrsne značajke poteznice, tako pokrivate više hektara za manje vremena te vrlo visoku snagu PV-a pri niskoj potrošnji goriva. 

Traktor koji ide u općinu Koška je 6155M. Traktori serije 6M stekli su zavidnu reputaciju kao svestrani strojevi. Kako bi taj uspjeh doveli korak dalje, serija 6M poboljšava se s više opcija, s još većom specifičnom snagom i usklađenošću sa zahtjevima stage IV. Bilo da je netko ratar ili stočar, specijalizirani proizvođač ili dobavljač, traktor 6M im je dobro rješenje. Na primjer, u stočarstvu, jednostavni 6M traktor ne zahtijeva puno rutinskog održavanja, što ostavlja više vremena da se vlasnik posveti poslu. Podjednako su prikladni u polju za provođenje lakih i teških radova obrade tla, brige o usjevima i travnjacima, za posebnu poljoprivredu ili utovar, a u Novocommercu ističu i lako obavljanje transportnih radova. Zahvaljujući novim poboljšanjima, serija 6M još je snažnija, svestranija i laka za upravljanje i održavanje, zbog čega je također privlačnija dobavljačima.

JD kombajni osiguravaju odličan protok usjeva i kvalitetu slame

Kombajni su posebna priča. Izloženo je bilo više modela, a među njima T660i i W540. Sofisticirana i dokazana tehnologija W serije jamči gladak protok usjeva u svim uvjetima žetve te izvanrednu performansu i izvrsnu kvalitetu slame. Usjev ulazi u bubanj za izvršavanje veličine 660 mm s 10 otresajućih letvi što omogućuje rad bubnja do 25% sporije, osiguravajući izvrsnu kvalitetu slame i manju potrošnju goriva. Letva za pojačavanje koja se brzo uključuje može poboljšati performansu do 10% u primjerice, poljima ječma ili pšenice s osjem. Povećana dužina slamotresa, optimizirani kutovi pojedinačnih kaskada te bolji protok usjeva osiguravaju bolju performansu separacije. Veliki stražnji biter osigurava nježno daljne kretanje te dodatnu intenzivnu separaciju. Dodatna korpa bubnja može se uključiti primjerice za ječam i pšenicu, povećavajući površinu za aktivnu separaciju.

dc
Izložbeni kombajni W i T serije

Kod kombajna iz T serije govorimo o jedinstvenu sustavu vršidbe s više bubnjeva s masom koja prolazi iznad bubnja i za izvršavanje osigurava konzistentan protok usjeva bez oštrih zavoja ili naglih promjena pravca. To jamči izvrsnu kvalitetu zrna i slame te smanjuje potrebe za snagom. Za novu T seriju dodatno je optimiziran koncept vršidbe: kut obuhvaćanja bubnja za izvršavanje povećan je za 8 stupnjeva, a separator je povećan sa 660 na 800 mm. Unatoč povećanju dobavnog cilindra na 500 mm zadržani su kutovi i točke međupoveznica između bubnjeva radi osiguranja optimalnog protoka usjeva kao i uvijek. Ukupna površina separacije je povećana za 18%. Robusno uvlačno grlo T serije ultimativan je temelj za savršene rezultate. Lanci za teške uvjete rada i velike dobavne letve dizajnirani su za najteže uvjete, poput žetve kukuruza ili riže. Potrošne pločice su izdržljive i ne treba ih mijenjati tijekom vijeka trajanja stroja, dok je klizna spojka ojačana na 900 Nm. K tomu se i veći hederi mogu koristiti s vlažnim zrnom na lokacijama visokog prinosa.

Cultimer L 300 olakšava razgradnju biljnih ostataka

Pažnju nam je privukla i kratka tanjurača Cultimer L 300 koja se ističe svojom prilagodljivosti. S lakoćom na malim (4-7 cm), srednjim (10-20 cm) pa čak i na dubinama od 35 cm vrši homogenizaciju tla te istovremeno miješanje korova čime se olakšava razgradnja ostataka. Pri niskoj obradi strništa preporučuju se "pačje noge", na srednjim dubinama nož 80 mm s ili bez "peraja", dok se na velikim dubinama koristi samo nož od 50 mm. Također postoji mogućnost ponuditi original potrošne dijelove KUHN od karbida. S ugrađenom non stop mehaničkom zaštitom ili sigurnosnim vijkom, Cultimer impresionira svojom robusnošću i izdržljivošću. S ovako lakom prilagodbom tlima povećava se efikasnost. Također postoji mogućnost ugradnje i valjka te kombiniranje sa sijačicom tipa SH.

fbgv
Kratka tanjurača Cultimer L 300

KUHN sijačica Premia, koja je također izložena u dvorištu Novocommerca, ima spremnik V oblika dizajniran za bolju raspodjelu sjemena. Ulaganje sjemena je uz pomoć Suffolk principa ili diskova. Pogon preko dva kotača. Mjenjač s mogućnošću promjene brzine. KUHN Helica - spiralni volumetrijski mehanički mjerač omogućuje točno i konstantno jednako ulaganje bez obzira na vibracije. Ima jednostavan kalibracijski sistem. Na ovoj prezentaciji ponude mogli smo vidjeti i sjetvospremače marke Bendnar kao i prikolice njemačkog Fliegla.

Više fotografija s Dana otvorenih vrata tvrtke Novocommerce International pogledajte u galeriji ispod teksta.


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce International John Deere Osijek Traktor Dani otvorenih vrata KUHN


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]