Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgajanje konoplje
  • 26.06.2022. 18:00

Jim Belushi postao pravi poljoprivrednik - uzgaja marihuanu

Jedna posjeta je sve promijenila. Danas Jim Belushi upravlja farmom od gotovo 40 hektara gdje legalno uzgaja šest sorti marihuane

Foto: Facebook/Belushi's Farm
  • 357
  • 68
  • 0

Glumac, komičar i glazbenik James (Jim) Belushi zamijenio je Hollywood za plantažu marihuane u južnom Oregonu u SAD-u. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih posjeti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u rijeci i drugim blagodatima ovakvog života. 

Od gosta do uzornog farmera

Kupio je imanje od 2 ha u Eagle Pointu, a nekoliko godina poslije povećao je površine za još 16 ha. Od slučajnog gosta postao je uzoran farmer i aktivan kada su u pitanju događanja u lokalnoj zajednici. Organizira dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao obnovi mlina koji je izgorio.

Prvobitna namjera mu nije bila baviti se poljoprivredom, ali je država Oregon 2014. godine legalizirala marihuanu i tu je Belushi vidio šansu. Započeo je 2015. godine s 48 biljaka.

Sada ima oko 37 hektara zemljišta i legalni je uzgajivač šest sorti. Ima četiri suvremena staklenika i zatvorene prostore, zapošljava petnaest radnika. Imanje je opskrbljeno opremom za sušenje, preradu i pakiranje.

Sve uzgaja prirodno

Na njegovim parcelama pasu susjedova goveda, a na imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizira proslavu jesenje berbe kada dočekuju vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve uzgaja prirodno, a svaka sorta ima drugačiji efekt, no njemu je najvažnije da nekome može pomoći. Ima i TV seriju na Discoveryju o svojoj farmi: "Growing Belushi." Prodaje i medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu poput sladoleda Blues Brothers i CBD-a za kućne ljubimce.


Tagovi

Marihuana Uzgajanje konoplje Jim Belushi Medicinski kanabis CBD


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.