• Javno savjetovanje
  • 15.04.2017. 17:30

Javnost predlaže Nacrt Zakona o zemljištu

U tijeku je savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Foto: Ivica Prpić
  • 6.477
  • 375
  • 0

Otvoreno je novo javno savjetovanje koje je moguće pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je Nacrt prijedloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ministarstvo poljoprivrede poziva zainteresiranu javnost da se odazove savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Cilj je ovog savjetovanja omogućiti zainteresiranoj javnosti da dostavi svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Prijedlogom Zakona o poljoprivrednom zemljištu smanjuju se administrativne zapreke kako bi se olakšalo raspolaganje poljoprivrednim zemljištem, omogućio ostanak ljudi, pogotovo mlađe populacije u ruralnim područjima, okrupnjavanje zemljišta, stavljanje u funkciju zapuštenog poljoprivrednog zemljišta i državnog poljoprivrednog zemljišta koje nije u funkciji poljoprivredne proizvodnje.

Ministarstvo poljoprivrede radi kvalitetnijeg raspolaganja poljoprivrednog zemljišta postavilo je sljedeće ciljeve u okviru prijedloga ovog Zakona: Stavljanje u funkciju državnog i privatnog poljoprivrednog zemljišta, Zaustavljanje trenda usitnjavanja proizvodno tehnološke cjeline i potaknuti okrupnjivanje, Zaustavljanje trenda smanjenja plodnosti tla i potaknuti održivo gospodarenje tlom.

Savjetovanje je otvoreno do 14. travnja 2017.

Foto: Ivica Prpić


Tagovi

Zakon o zemljištu Javno savjetovanje


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi