Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 26.03.2014. 09:00

Javni poziv za zakup zemljišta Špišić Bukovica

Prijave na Javni natječaj, za zakup zemljišta na području Špišić Bukovice, zaprimaju se najkasnije do 8. travnja

Foto: freepik.com
  • 198
  • 21
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je 24. ožujka 2014., sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13), javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Špišić Bukovice.

Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Sudionik Javnog poziva ostvaruje pravo prvenstva za zakup za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na temelju ostvarenog najvišeg zbroja bodova od mogućih 100 bodova:

  • Gospodarski program, do 60 bodova
  • dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, 20 bodova
  • visina ponuđene zakupnine, do 20 bodova, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne zakupnine

U kojim situacijama se najpovoljniji ponuditelj utvrđuje javnim nadmetanjem?

Ako je više osoba izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrđuje se javnim nadmetanjem sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za zakup i zakup za ribnjake (Narodne novine broj 120/13).

Prije ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa predlažemo da se detaljno prouče Upute za ispunjavanje Gospodarskog programa i Uredba o načinu vrednovanja gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske (Narodne novine broj 66/13).

Rok za dostavu ponude je 15 dana, računajući od prvog idućeg dana nakon objave Javnog poziva. Za stručnu pomoć oko ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa poljoprivrednici se mogu obratiti u najbliži ured Savjetodavne službe.

U prilogu članka, u PDF obliku, možete pronaći dokumente sa detaljima oko raspisanog Javnog natječaja, kao i upute o ispunjavanju obrasca Gospodarskog programa.

Foto: freepik.com


Dokumenti


Tagovi

Javni natječaj Zakup zemljišta Špišić Bukovica Gospodarski program Državno zemljište PSS


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!