Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Intertim
  • 06.05.2020. 10:30

Jan Marinac: Agrodox aplikacija za moderno vođenje farme spremna je za tržište

Želimo s kreativnim rješenjima kakvih već ima na svjetskom tržištu, modernizirati i našu poljoprivredu te pomoći poljoprivrednicima da krenu koristiti inovativne proizvode i rješenja kako bi povećali, ali ujedno i olakšali svoju proizvodnju te svakako povećali kvalitetu svojih proizvoda, rekao je u razgovoru za Agroklub Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim.

Foto: Intertim
  • 1.454
  • 260
  • 0

Zagrebačka tvrtka Intertim d.o.o. predstavila je besplatnu mobilnu aplikaciju Agrodox za Android i Apple mobilne uređaje. Namijenjena je svima koji se bave poljoprivredom, a korisnicima će omogućiti besplatno i jednostavno vođenje svih aktivnosti na svom poljoprivrednom gospodarstvu, posebice vezanih za obradu tla i uzgoj poljoprivrednih nasada uz mogućnost postavljanja vremenskih podsjetnika te unosa i financijskog vođenja troškova.

Što sve aplikacija nudi, koje informacije poljoprivrednik može iz nje saznati te koliko je korisna u svakodnevnoj proizvodnji, u razgovoru za Agroklub rekao nam je Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim.

Kako i zašto ste došli na ideju da napravite aplikaciju Agrodox? 

Užurbani način života sve nas tjera da se koristimo novim digitalnim tehnologijama. Sve se odvija na mobitelima/internetu, a zbog sve zahtjevnijih uvjeta rada i poslovanja u poljoprivredi te komplicirane birokracije, željeli smo ponuditi novo, jednostavno i besplatno rješenje za vođenje aktivnosti poljoprivrednog gospodarstva.

Želja je modernizirati i hrvatsku poljoprivredu

Što se njome želi postići i koja Vam je ciljna skupina?  

S kreativnim rješenjima, kakvih već ima na svjetskom tržištu, želimo modernizirati i našu poljoprivredu te pomoći poljoprivrednicima da započnu s korištenjem inovativnih proizvoda i rješenja kako bi povećali, ali ujedno i olakšali svoju proizvodnju te svakako osigurali kvalitetu svojih proizvoda. Aplikacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivredom ili poljoprivrednicima početnicima s obzirom na to da Agrodox sadrži set jednostavnih alata i informacija koji će im olakšati ulazak u taj svijet.

cs
Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim

Kako se preuzima i koristi, je li besplatna?  

Aplikacija se može besplatno i jednostavno preuzeti sa službenih mobilnih trgovina Apple AppStore i Google Play. Korištenje je iznimno jednostavno, a za njezino funkcioniranje nije potrebna registracija, već se može koristiti odmah po instalaciji. Ako korisnik želi koristiti dodatne funkcionalnosti, tada je registracija potrebna, no radi se o jednostavnom i besplatnom postupku. 

Što je najveći benefit takve aplikacije za jednog poljoprivrednika? 

Željeli smo ju prilagoditi za svakodnevnu upotrebu na polju i poslu, stoga je korisničko sučelje jednostavno i razumljivo. Najveći benefit za poljoprivrednika je što pomoću nje može jednostavno i brzo voditi svoje aktivnosti po polju te u svakom trenutku unositi aktivnosti, postaviti podsjetnike, kontrolirati troškove i sl.

Korisnik može pratiti finacijske aktivnosti kroz godinu

Koliko može biti korisna u svakodnevnoj proizvodnji - možete navesti neke karakteristike za jednog prosječno IT osposobljenog poljoprivrednika?  

Osim što korisnik može koristiti alate, poput agrometeorološke prognoze za nekoliko poljoprivrednih površina te posjeduje različite kalkulatore koji mu olakšavaju računati potreban broj primjerice, sadnica, gnojiva ili preračunati mjerne jedinice, aplikacija mu omogućava vođenje svih aktivnosti po svakom polju. 

Prvo treba dodati u zadano mjesto sva svoja polja, a potom može početi unositi aktivnosti poput obilaska, mehaničke obrade, gnojidbe, sjetve, špricanja, žetve i sl. Na svakom mu se koraku nudi opcija unosa troškova, kako bi mogao kreirati izvještaj koji će mu jasno prikazati sve financijske aktivnosti kroz godinu. Ako je unosio i troškove i prihod od prodaje, prikazat će mu se kompletan financijski izvještaj.

vd
Na svakom koraku korisniku se nudi opcija unosa troškova

Planirate li aplikaciju ponuditi na EU ili neka druga tržišta i na koji način? 

Budući da je dostupna na Apple AppStore i Google Play trgovinama te je prevedena na engleski jezik, s mogućnošću dodavanja dodatnih jezika, Agrodox je dostupna u cijelom svijetu. Naš je plan promovirati je na poljoprivrednim sajmovima diljem svijeta. Već smo ju uspješno promovirali na sajmu AgroExpo u Izmiru u Turskoj i na sajmu AgraME u Dubaiju gdje je naišla na veoma pozitivne reakcije te već imamo nekoliko zainteresiranih tvrtki koje bi željeli koristiti našu aplikaciju za daljnji razvoj.

Jeste li koristili neke od mogućnosti financiranja razvoja aplikacije kroz EU fondove? 

Nažalost, u trenutku osmišljavanja i izrade Agrodoxa nije bilo dostupnih fondova koji bi na neki način omogućili financiranje, stoga smo ju odlučili samostalno financirati.

Posao ovdje ne staje, aplikacija će se i dalje razvijati

Na koji način ju planirate dalje razvijati? 

Dalje ćemo ju razvijati unosom novih mogućnosti poput jednostavnog savjetovanja, rješavanja kratkih kvizova koji će korisnike educirati na interaktivan način, a ujedno im prikazati i njihovu poziciju u odnosu na ostale korisnike. U planu je i povezivanje s novim tehnologijama poput "Internet of Things" senzorima, meteo stanicama. Svakako se veselimo i 5G mreži koja će dodatno olakšati, ali i potaknuti razvoj IT sektora pa tako i Agrodox aplikacije. 

Koliko je važno da se ovakvi proizvodi razvijaju i kod nas i da se potiče razvoj novih inovativnih rješenja u poljoprivredi? 

Poljoprivreda je sektor koji je najčešće zapostavljen u pogledu inovacija. Međutim, ujedno se u svijetu ubrzano razvija te može veoma lako i brzo uvesti nove tehnološke novosti. Mislimo da je vrlo važno da poljoprivreda u Hrvatskoj prati korak s inovacijama na globalnoj razini.

Koliko EU potiče razvoj ovakvih inovativnih rješenja budući da se najavljuje novo IT agro doba u EU? 

EU je zasigurno dobra platforma koja na brojne načine potiče inovativna rješenja u svim sektorima pa tako i u poljoprivredi. Najave da će se kroz novu Zajedničku poljoprivrednu politiku EU više financirati nove tehnologije i inovacije, kao i poticati mladi da se bave ovim poslom, vjerujemo da će se kroz nekoliko godina otvoriti ogroman prostor povezivanja IT sektora i poljoprivrede. To je i razlog što smo već krenuli i želimo primjenjivati nova znanja i nove tehnologije. 

Besplatnu mobilnu aplikaciju Agrodox za vođenje vaše poljoprivredne proizvodnje moguće je preuzeti na Apple AppStore ili Google PlayStore, a za više informacija obratite se tvrtki Intertim na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Intertim Agrodox Besplatna aplikacija Jan Marinac Poljoprivredna aplikacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]