Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fešta od sira
  • 28.08.2015. 06:00

Jakovina u posjeti solani i siranama otoka Paga

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina boravit će u petak 28. kolovoza 2015. godine u jednodnevnom službenom posjetu otoku Pagu.

Foto: pag.hr
  • 132
  • 10
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina boravit će u petak 28. kolovoza 2015. godine u jednodnevnom službenom posjetu otoku Pagu.

Paški sir je najcjenjeniji hrvatski sir geografskog podrijetla proizveden od mlijeka paške ovce. Za njegovu kvalitetu zaslužna je oskudna, ali posebna vegetacija otoka Paga, koju karakterizira razno aromatično bilje, te posolica koju u zimskim mjesecima s mora donosi bura.

"U sklopu boravka, posjetit će Solanu Pag, Pašku siranu i Siranu Gligora te se sastati s predstavnicima Udruge proizvođača paškoga sira s kojima će razgovarati o očuvanju njegove tradicijske proizvodnje", kažu u Ministarstvu poljoprivrede.

Spomenuta Udruga organizirala je i 1. Feštu od sira u mjestu Kolanu, koju će u 17:00 sati svečano otvoriti ministar Jakovina.

Foto: pag.hr


Tagovi

Tihomir Jakovina Otok Pag Solana Pag Paška sirana Sirana Gligora Udruga proizvođača paškog sira Fešta od sira Kolan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]