Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 24.01.2014. 16:30

Jakovina na sastanku o ulaganju u ruralna područja

Ministar Jakovina održao sastanak sa predstavnicima HUP-a o mogućnostima ulaganja u ruralna područja

  • 1.032
  • 108
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, jučer 23. siječnja 2014., održao je radni sastanak sa predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, na kojem su im predstavljena ulaganja koja će biti moguće sufinancirati iz novog Programa ruralnog razvoja, čiji je nacrt na sastanku prezentiran.

Ministar Jakovina je uvodno izvijestio kako je tek 16. prosinca 2013. godine na Vijeću ministara u Bruxellesu usvojen reformski paket Zajedničke poljoprivredne politike, koji je bio jedan od preduvjeta za donošenje Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja članica.

Naime, donošenje reformskog paketa Zajedničke poljoprivredne politike je zbog usuglašavanja i različitih stajališta zemalja članica značajno kasnio. Iz tog je razloga, u okviru reformskog paketa, usvojena i Prijelazna uredba, kojom se definira način provedbe Programa ruralnog razvoja u 2014. godini. Budući reformski paket stupa na snagu tek u 2015.

Prijelazna uredba omogućuje nastavak provedbe Programa iz programskog razdoblja 2007.-2013., kojeg Republika Hrvatska, kao nova članica, nije provodila. Nama je omogućen nastavak provedbe mjera 101 i 103 IPARD programa, koje poznato je, imaju brojna ograničenja. Zato nam je cilj što prije krenuti u provedbu nekih mjera novog Programa. Da bi to bilo moguće, potrebno je na razini EU pripremiti i usvojiti provedbene uredbe, nakon čega će biti ispunjeni svi preduvjeti za početak procesa odobrenja Programa ruralnog razvoja svih zemalja članice, tako i onog Republike Hrvatske.

Mjere koje su prezentirane članovima HUP-a, kao i plan početka provedbe novog programa, okupljeni sudionici su ocijenili izuzetno kvalitetnim. Izrazili su spremnost za prijavom velikog broja projekata već na prvom natječaju, koji se očekuje u drugoj polovici ove godine. Napomenuli su kako će kroz realizaciju tih projekata, biti stvoreni preduvjeti i za otvaranjem brojnih novih radnih mjesta.


Tagovi

Tihomir Jakovina HUP ZPP Reformski paket Program ruralnog razvoja IPARD


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]