Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 13.12.2021. 15:00

Jakopović: Nije cilj jeftino proizvoditi, trebamo početi što više prerađivati

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Marinko Petković
  • 394
  • 98
  • 1

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Razgovarali smo s Mladenom Jakopovićem, predsjednikom Hrvatske poljoprivredne komore.

On kaže da novac koji je Hrvatskoj na raspolaganju u okviru ZPP EU, trebamo iskoristiti za tržišno usmjerene investicije, a ne samo u primarnu proizvodnju, radi dobivanja što veće dohodovne vrijednosti.

"Premali smo da bi proizvodili jeftino, trebamo početi što više prerađivati. Poljoprivreda nije samo proizvodnja hrane, imamo tu i sredstva za čišćenje, namještaj, suvenire i kozmetiku te štošta drugo kao finalni proizvod“, kazao je Jakopović.

Pogledajte cijelu izjavu: 

 

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

HPK Mladen jakopović Slavonija2030


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prve. Sitne, ali mirisne 🥰