Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 24.10.2022. 10:30

Izravna pogodba - što donosi pravilnik natječaja za zemljište u državnom vlasništvu?

Ako dva ponuditelja ponude jednaku zakupninu/cijenu na javnom nadmetanju, najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se onaj čija je ponuda ranije zaprimljena.

Foto: Depositphotos/deb-37
  • 4.967
  • 309
  • 0

Prijedlog Pravilnika o postupku javnog nadmetanja kod natječaja za zakup, natječaja za prodaju i kod prodaje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske izravnom pogodbom pušten je u javnu raspravu.

Kako stoji u prijedlogu, postupak javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja provodi se ako je više ponuditelja u natječaju za zakup u istom redoslijedu prava prvenstva ponudilo istu zakupninu za istu katastarsku česticu i/ili proizvodno-tehnološku cjelinu, zatim ako je više ponuditelja za prodaju u istom redoslijedu prava prvenstva ponudilo istu kupoprodajnu cijenu ili ako je više osoba podnijelo zahtjev za kupnju izravnom pogodbom istog poljoprivrednog zemljišta.

Što ponuda mora sadržavati?

U prva dva slučaja javno nadmetanje organiziraju i provode jedinice lokalne samouprave odnosno Grad Zagreb na čijem se području zemljište nalazi, dok je kod posljednjeg to Ministarstvo poljoprivrede.

Ponuda mora sadržavati podatke o sjedištu pravne osobe te ime, prezime i adresu za fizičke osobe, OIB za fizičke i OIB i MB za pravne osobe, klasu poziva na javno nadmetanje i podatke o nekretnini koja je predmet javnog nadmetanja te iznos zakupnine, kupoprodajne cijene ili one koja se nudi na javnom nadmetanju.

"Početna zakupnina/cijena je najviša ponuđena za nekretninu koja je predmet javnog nadmetanja", stoji u pravilniku.

Ostavite komentar do 5. studenog

Najpovoljniji ponuditelj na javnom nadmetanju je ponuditelj za kojeg jedinica lokalne samouprave odnosno Grad Zagreb i/ili Ministarstvo utvrdi da je ponudio najvišu zakupninu/cijenu na javnom nadmetanju.

Ako dva ponuditelja ponude jednaku zakupninu/cijenu na javnom nadmetanju, najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se onaj čija je ponuda ranije zaprimljena.

Više informacija pronađite ovdje. Također, tu možete ostaviti i svoj komentar Ministarstvu poljoprivrede. 

Savjetovanje je otvoreno do 5.11. ove godine. 


Tagovi

Javno savjetovanje Poljoprivredno zemljište Državno vlasništvo Prijedlog pravilnika


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda