Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 29.10.2018. 13:30

Idući Dani hrvatskog turizma dolaze u Slavoniju i Baranju!

Dani hrvatskog turizma, najznačajnija turistička manifestacija u Hrvatskoj ove godine održana je u Hvaru, a na inicijativu Osječko-baranjske županije, Dani hrvatskog turizma 2019. po prvi puta se sele na kontinent - u Osijek, Slavoniju, Baranju i Srijem.

Foto: OBŽ
  • 248
  • 53
  • 0

Dani Hrvatskog turizma 2019. sele u Slavoniju - najavio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prilikom dodjele prestižne nagrade za destinaciju godine Gradu Zagrebu na najvećoj hrvatskoj turističkoj smotri, Danima hrvatskog turizma 2018., čime je Vlada još jednom pokazala kako joj je razvoj hrvatskog kontinenta jedan od prioriteta.

"Imamo što ponuditi i sretni smo što ćemo iduće godine imati priliku predstaviti sve potencijale autohtonog i jedinstvenog turizma istočne Hrvatske. Jednako smo tako svjesni i odgovornosti jer će nas za vrijeme Dana hrvatskog turizma 2019. posjetiti tisuće turističkih djelatnika koji će potom svoje ekspresije o Slavoniji, Baranji i Srijemu ponijeti dalje i predstaviti nas kao destinaciju. Turizam u našem dijelu kontinentalne Hrvatske bilježi kontinuirani porast jer se može događati 365 dana u godini. Stoga razvijamo turističku infrastrukturu, značajno je povećan broj kreveta, intenzivirali smo suradnju s hotelima, seoskim domaćinstvima, hostelima. Osluškujemo što trebaju i što im kao Županija možemo ponuditi, jer nam je razvoj turizma zajednički prioritet. Siguran sam da ćemo iduće godine biti izvrsni domaćini ovoj manifestaciji, baš kao što smo i inače svim gostima koji posjećuju Slavoniju, Baranju i Srijem", kazao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić nakon premijerove objave o idućoj destinaciji DHT-a.

Dodijeljene turističke nagrade najboljima

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma na Hvaru završeni su sinoć (25. listopada 2018.) svečanom dodjelom turističkih nagrada. Među najboljima od najboljih su Tomica Đukić, glavni kuhar Hotela Osijek i "srebrni" kuhar hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji koji je proglašen najboljim turističkim djelatnikom u ugostiteljskom objektu te vlasnik "Baranjske kuće" i "Sobe kod Baje" Vladimir Škrobo - Bajo u kategoriji privatni iznajmljivač. Državnoj ergeli Đakovo i Lipik u kategoriji ustanova dodijeljena je godišnja turistička nagrada "Anton Štifanić" kojom se odaje posebno priznanje za iznimni doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske. Dobitnik srebrnog priznanja u kategoriji najuspješnija destinacija kontinentalne Hrvatske je Grad Đakovo

cd
Premijer Plenković pohvalio je napore slavonskih županija za razvoj kontinentalnog turizma

Dvodnevni program u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice privukao je na otok Hvar više od 2.000 turističkih djelatnika iz Hrvatske, ali i šire, što još jednom potvrđuje status Hrvatske kao nezaobilazne turističke destinacije na karti Europe.

Na "Panonskoj lađi" predstavljeno 5 slavonskih županija

Turistički pokazatelji u stalnom su rastu i na istoku Hrvatske, pa u prvih deset mjeseci ove godine Osječko-baranjska županija bilježi 20% više noćenja nego prošle godine. Bogatu i jedinstvenu ponudu Slavonije, Baranje i Srijema pet je slavonskih županija predstavilo na "Panonskoj lađi" kojom su s domaćinima, koje je predvodio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, "zaplovili" brojni gosti među kojima je bio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri Marić, Tolušić, Medved, Butković, Krstičević, Božinović, ministrica Žalac, general Ante Gotovina, mnogi načelnici i gradonačelnici te niz domaćih i stranih djelatnika u turizmu.

U prvih deset mjeseci ove godine Osječko-baranjska županija bilježi 20% više noćenja nego prošle godine.

Brod pod geslom "Zaplovimo Panonskim morem" osmislio je Selimir Ognjenović, vlasnik agencije I.D. Riva Tours i dobitnik nagrade za životno djelo u turizmu prije dvije godine. Na "Panonskoj lađi" gostima su ponuđeni autohtoni slavonski gasto specijaliteti i vrhunska vina s vinogorja slavonskih županija, a predstavili su se vlasnici smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata te djelatnici u turizmu s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Nakon obilaska "Panonske lađe", premijer Plenković je pohvalio napore slavonskih županija za razvoj kontinentalnog turizma. Rekao je kako će upravo idućim Danima hrvatskoga turizma u Slavoniji spojiti cijelu Hrvatsku s ciljem ravnomjernog regionalnog razvoja onih županija kojima treba pružiti ruku i pomoći. Pohvalio je suradnju pet slavonskih županija na čelu s inicijatorom zajedničke turističke priče Ivanom Anušićem te najavio Osijek kao centralni grad idućih Dana hrvatskog turizma.

Najznačajnija turistička manifestacija u Hrvatskoj ove godine upravo je završila u Hvaru, a na inicijativu Osječko-baranjske županije 2019. godine po prvi puta seli na kontinent, u Osijek, Slavoniju, Baranju i Srijem.


Fotoprilog


Tagovi

Dani hrvatskog turizma Hvar Slavonija Osječko-baranjska županija Ivan Anušić Panonska lađa Vino Hrana Smještaj Turizam


Partner