Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvoje Horvat
  • 18.11.2014. 12:35

Hrvoje Horvat novo pojačanje u timu Mirele Holy

Ravnatelj Savjetodavne službe, Hrvoje Horvat postao glavni tajnik ORaH-a

Foto: savjetodavna.hr
  • 2.494
  • 445
  • 0

Prošlog vikenda, točnije u subotu 15. studenog 2014. godine, u središnjici stranke ORaH u Zagrebu, održana je prva sjednica Glavnog foruma, najvišeg političkog tijela stranke između dvije Skupštine. Na dnevnom redu sjednice donesene su odluke o budućim planovima djelovanja stranke te imenovanju glavnog tajnika ORaH-a, Hrvoja Horvata.

Kako je Horvat 11. ožujka 2014. došao na čelo Savjetodavne službe nakon različitih funkcija koje je obnašao u Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), sama po sebi nameće se teza da bi, ukoliko se na narednim parlamentarnim izborima potvrdi ORaH-ova popularnost, sadašnji glavni tajnik ove stranke mogao lako postati dijelom obnašatelja vlasti.

Tko je Hrvoje Horvat?

Horvat već ima iskustva sa funkcioniranjem Ministarstva poljoprivrede, jer je i sam tamo bio zaposlen na više pozicija kroz više godina. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio veterinarsku medicinu. Posjeduje i višegodišnje iskustvo u radu u privatnom sektoru, koje je stekao u tvrtkama Gavrilović i Sano.

Tijekom svibnja ove godine, pod njegovim vodstvom, Savjetodavna služba integrirala je u svoje djelovanje i Šumarsku savjetodavnu službu, a pred njom je vrijeme reorganizacije sustava u svrhu bolje učinkovitosti.

Kao Glavni tajnik, Horvat će organizirati i koordinirati rad i izvršenje odluka središnjih tijela i stručnih službi te će, kako kažu iz stranke, njegovo iskustvo i stručnost doprinijeti kvalitetnom i efikasnom radu ORaH-a..

U narednom razdoblju, kroz pet godina, ova služba mora samostalno osigurati dio prihoda od svojih aktivnosti, a mimo sredstava državnog proračuna, što bi pružilo i efikasnije i kvalitetnije povezivanje teorije i prakse. Konačni cilj je da si savjetodavci 50% svojih prihoda osiguraju sami, pružajući usluge za 95.000 gospodarstava Hrvatske sa svojim 221 zaposlenim i tako funkcioniraju neovisno.

Postaje li imenovanje problem za Ministarstvo?

ORaH je zasigurno na ovaj način dobio pojačanje u dijelu operative i kreiranja agrarne politike, a kako se će ovo imenovanje odraziti na djelovanje Savjetodavne službe, prema nadležnom Ministarstvu - pokazati će vrijeme.

Foto: savjetodavna.hr


Povezane biljne vrste

Orah

Orah

Sinonim: Oras | Engleski naziv: Nut | Latinski naziv: Juglans regia L.

Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših agroklimatskih područja preporuča se jesenska sadnja jer se tako bolje primaju sadnice te je bolji rast u... Više [+]

Orah

Orah

Sinonim: Oras | Engleski naziv: Nut | Latinski naziv: Juglans regia L.

Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših agroklimatskih područja preporuča se jesenska sadnja jer se tako bolje primaju sadnice te je bolji rast u... Više [+]

Tagovi

Hrvoje Horvat ORaH Ministar poljoprivrede Glavni tajnik Organizacija proizvodnje Iskustvo Stručnost PSS Ministarstvo poljoprivrede Mirela Holy ORaH PSS Parlamentarni izbori EU fondovi Reorganizacija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.