Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • e-propusnice
  • 02.04.2020. 11:20

HPK: Važna obavijest za OPG-ove vezano za e-propusnice

Hrvatska poljoprivredna komora dala je pojašnjenje za sve OPG-ove kojima treba e-propusnica.

Foto: JumpStory
  • 13.081
  • 880
  • 1

Temeljem izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka prema kojoj od 01. travnja 2020. počinju vrijediti e-propusnice, a najkasnije sa 05.04.2020. Hrvatska poljoprivredna komora daje pojašnjenje za sve OPG-ove:

  •  Svi OPG-ovi koji su u RPO (Registru poreznih obveznika) i imaju FINA ili neki drugi certifikat (bankarski) za pristup FINA servisima (koristi se i za e-porezna) ulaze u sustavu https://epropusnice.gov.hr/ na menu Ulaz za poslodavce.
  •  Svi ostali (uglavnom mali OPG) koji nisu u RPO i nemaju poslovne certifikate prijavljuju se preko Ulaz za građane. Za ovo je potrebno imati mToken (spušten na pametnom telefonu) a user i pass se besplatno dobije u poslovnicama FINE.

Sustav e-propusnica pronađite ovdje

Komora je sve zamolila da imaju strpljenja jer sustav je jako opterećen i potrebno je više vremena i pokušaja za ulaz i dobivanje propusnice.

Vezano uz e-propusnice, sustav koji bi trebao objediniti sve izdane propusnice na jednom mjestu kao i sve institucije koje su ih izdale., iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, danas su najavili da će tražiti odgodu roka evidentiranja

"Na sjednici Stožera razgovarali smo o novom sustavu, s kojim zasad imamo određenih poteškoća, iako vjerujemo da će se pokazati vrlo korisnim. Naputak je nacionalnog Stožera i Ministarstva uprave da se do 6. travnja sve propusnice evidentiraju u novi sustav e-propusnica kao i da se izdaju putem tog sustava. Mi ćemo od nacionalnog Stožera tražiti odgodu tog datuma, obzirom da pojedine općine i gradovi imaju po tri administratora i u ovom kratkom roku neće moći evidentirati sve dosad izdane propusnice u novi sustav", rekao je načelnik tog Stožera Goran Ivanović.

Podsjetimo, priča oko propusnica već je duže vrijeme zbunjujuća za poljoprivrednike čije je zemljište ili farma u drugoj općini/selu/gradu. 

Tako su jučer udruge HSEP, Biovrt i Udruga Život uputile dopis Stožeru, ali i Ministarstvu poljoprivrednice, a kojima traže propusnice i za članove obitelji nositelja OPG-a. 

HSEP, Biovrt i Udruga Život: Propusnice trebaju i članovi obitelji nositelja OPG-a

Izdavanje propusnica, podsjećamo, preuzelo je bilo na sebe Ministarstvo poljoprivrede te je i objavilo pojašnjenja tko uopće treba tražiti propusnicu. 


Tagovi

E-propusnica OPG HPK Registar poreznih obveznika


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!