Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi u Grčkoj
  • 08.02.2017. 15:00

Grčki farmeri na nogama, stižu traktorima u Atenu

Razlog za nezadovoljstvo i prosvjede je Vladina odluka o povećanje poreza te iznosa doprinosa za socijalno osiguranje.

Foto: greece.greekreporter.com
  • 2.818
  • 388
  • 0

Grčki poljoprivrednici ponovno su na ulicama, a 14. veljače planiraju održati prosvjed ispred zgrade Parlamenta u Ateni. Razlog za nezadovoljstvo i prosvjede, jer prošli tjedan su održali prosvjed u Solunu, je Vladina odluka o povećanje poreza te iznosa doprinosa za socijalno osiguranje.

Na mogućnost dolaska traktorima pred zgradu Parlamenta u Ateni, upozorio je prošli tjedan Chris Godias, član Panhelenskog udruženje poljoprivrednika, stočara i ribara. Odluka da se prosvjed, nakon Soluna, održi i u Ateni, donesena je u utorak, javlja greece.greekreporter.

Poljoprivrednici su zatražili i sastanak s ministrima ruralnog razvoja, financija te rada i zaštite okoliša koji bi se trebao održati u petak, 10. veljače. Traže povlačenje odluke Vlade kojom je utrostručen iznos davanja za doprinose za socijalno osiguranje, ali i donesena odluka da se iznos mirovina do 2022. smanji za 60%. Također, traže povlačenje odluke o podizanju stope poreza sa 13% na 26%.

Uz najavljeni prosvjed u Ateni, farmeri planiraju održati mirne prosvjede u svim dijelovima zemlje.

Foto: greece.greekreporter.com


Tagovi

Grčki poljoprivrednici Prosvjed Doprinosi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]