Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni natječaj
  • 19.09.2023. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Grad Osijek raspisao natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Predmet javnog natječaja je zakup poljoprivrednog zemljišta na području katastarskih općina: Osijek, Sarvaš, Tenja i Tvrđavica - Podravlje koje je Programom raspolaganja predviđeno za zakup, povrat i ostale namjene.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.663
  • 104
  • 1

Kako je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković najavila na konferenciji AgroRocks, Gradsko vijeće Grada Osijeka objavilo je javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. 

Kako stoji u njemu, predmet javnog natječaja je zakup poljoprivrednog zemljišta na području katastarskih općina: Osijek, Sarvaš, Tenja i Tvrđavica - Podravlje koje je Programom raspolaganja predviđeno za zakup, povrat i ostale namjene.

Površine koje su predviđene za povrat i ostale namjene kao i poljoprivredno zemljište u izvanknjižnom vlasništvu države daju se u zakup javnim natječajem na rok do pet (5) godina, s mogućnošću produljenja, odnosno do pravomoćnosti rješenja o povratu sukladno posebnom propisu ili do privođenja toga zemljišta namjeni utvrđenoj prostornim planom.

Površine predviđene za zakup, daju se na rok od dvadeset i pet (25) godina za trajne nasade s mogućnošću produljenja za isto razdoblje, odnosno na rok od petnaest (15) godina za ostale vrste proizvodnje s mogućnošću produljenja za isto razdoblje. 

Više informacija pronađite ovdje

Sudionici javnog natječaja za zakup mogu biti fizičke ili pravne osobe koje su do isteka roka za podnošenje ponuda podmirile sve obveze s osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta u
vlasništvu države, odnosno sve obveze s osnove naknade za gospodarsko korištenje voda i svih javnih davanja, te protiv kojih se ne vodi postupak zbog predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta. 


Tagovi

Grad Osijek Javni natječaj Državno poljoprivredno zemljište Zakup Jasenka Crnković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Imamo pobjednike natječaja #RuralFoto! Čitatelji Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije u kategorijama proizvodnja, selo, životinje i priroda, a ovo su autori koji stoje iza njih kojima su nagrade uručene na konfer... Više [+]