Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CROCPA
  • 25.03.2021. 12:20

Gdje predati ambalažni otpad? Objavljena mreža sakupljanja za 2021. godinu

U sklopu projekta sakuplja se samo prazna primarna/opasna ambalaža sredstava za zaštitu bilja proizvođača koji financiraju projekt, napominju iz Udruge CROCPA.

Foto: Udruga CROCPA
  • 4.692
  • 899
  • 1

Udruga CROCPA objavila je mrežu sakupljanja ambalažnog otpada SZB za poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjeren prateći list kao dokaz da su ovaj otpad zbrinuli na zakonom propisan način za cijelu 2021. godinu.

Kao i svake godine, sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske. "Na njima će biti kontrola kako bismo osigurali da se vraća isključivo prazna ambalaža naših članova i da bi u konačnici time osigurali točnu statistiku koju vodi udruga“, istaknuli su iz Crocpe.

Tako je korisnicima osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus  Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Stockton, Syngenta Agro.

Prikuplja se ambalažni otpad isključivo članica CROCPA udruge

U sklopu projekta, naglašavaju, sakuplja se samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. "Transportna kao niti ona bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja, kao primjerice mineralnih gnojiva, se ne prihvaća“, poručuju.

Preporuka je, dodaju, da se prije odlaganja plastična ambalaža triput ispere.

Za pojedinačni odvoz (količine veće od 100 kg) korisnici se trebaju javiti direktno tvrtki CIAK d.o.o. čiji su kontakti navedeni na web stranici Udruge.

Važno je napomenuti da CROCPA i tvrtka CIAK d.o.o. zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili njegove obustave u slučaju takvih preporuka Kriznog stožera o zabrani masovnih okupljanja.

U nastavku pogledajte raspored sakupljanja ambalažnog otpada SZB po županijama za cijelu 2021. godinu:


Tagovi

Udruga CROCPA Sakupljanja ambalažnog otpada CIAK d.o.o. Pesticidi 2021. godina


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Udruga CROCPA

Palinovečka 41, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 148 14 262, e-mail: irena.brajevic@crocpa.hr web: http://www.crocpa.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]