Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Od grunta do stola
  • 10.10.2020. 10:30

Gdje je nestala popularna FB grupa 'Od grunta do stola'?

Jedna od najpopularnijih Facebook grupa među poljoprivrednicima i ljudima sa sela od prije nekoliko tjedana više nije dostupna na internetu.

Foto: Martina Popić
  • 5.554
  • 1.147
  • 1

Jedna od najpopularnijih Facebook grupa koja je okupljala mnoge zaljubljenike u selo i domaće proizvode, Od grunta do stola, prije nekoliko tjedana je nestala s te društvene mreže. 

U 4 godine, koliko je djelovala, skupila je značajnih 60.000 članova, koji su tu objavljivali crtice iz života na selu.

Što je razlog njenog nestanka?

"Iako se trudim kao administrator voditi računa o eventualnim nepravilnostima članova i iste u što kraćem roku sankcionirati, u posljednje vrijeme sam od Facebooka dobivao obavijesti kako moja grupa krši njihove standarde", rekao nam je zbunjeno njen osnivač Elvis Horvatinović mnogima poznat kao Dado.

Napominje kako za to nije dobio nikakvo logično objašnjenje od strane te društvene mreže. "Nekoliko puta sam dobio upozorenje i nakon zadnjega, ona je ugašena“, pojašnjava nam, a kaže i da mu mobitel ne prestaje zvoniti s upitima "Što se dogodilo?"

"Smatram da je nestala jer su objave kršile standarde FB zajednice", kaže jedan od njenih bivših članova, Drago Komes dodajući kako su često objavljivane neprikladne, lascivne fotografije.

Dodatno ističe kako mu je posebno smetalo što je glavni administrator nekadašnje grupe promovirao prekupce. "Istovremeno je brisao objave malih proizvođača od kojih nije imao koristi, a mnogi su se zbog toga bunili jer misle kako je to nepoštena praksa", zaključuje Komes.

Horvatinović te navode komentira riječima da je unazad nekog vremena stavio objave na odobravanje, upravo iz razloga da ne bude onih neprimjerenih.

S obzirom na čitavu situaciju, nije isključeno da su se upravo nezadovoljni članovi udružili i višekratno prijavljivali grupu koja je potom ugašena, otkrivaju nam bolji poznavatelji regulacije ove dominantne društvene mreže.

Povezala je ljude, sklopila poslove pa čak i brakove

"Naša se zajednica pokazala najviše korisnom ovog proljeća kada nas je zahvatila pandemija. Ljudi su se masovno okrenuli domaćoj i zdravoj hrani koju proizvodi mali čovjek na svome gruntu", tvrdi administrator.

Elvis Dado Horvatinović zdravlje peradi jača češnjakom, octom i pepelom – kao naši stari

Pomoću nje sklopili su se razni poslovni odnosi i suradnje u vidu plasmana domaćih proizvoda, ali i mnoga prijateljstva. Kako nam otkriva Horvatinović, neka su čak okrunjena i brakom.

Osnovana nova s istim ciljem

On je sada osnovao novu grupu pod nazivom Od grunta do stola by Dado, a tvrdi da je nazivu dodao svoj nadimak kako bi joj dao na prepoznatljivosti. "U toj se grupi do sada okupilo oko 5.000 ljudi, a svi koji su poslali zahtjev za pridruživanjem su većinom stari članovi koji navode kako im je žao zbog gašenja prijašnje", napominje.

"Vjerujem da će ona biti na korist mnogima koji žive u gradovima kako bi se povezali s ljudima sa sela i svojim obiteljima omogućili da kupnjom domaćih proizvoda okuse one zdrave, sa sela", nada se on.

Novu grupu možete pronaći ovdje.

"Ona će djelovati po principu dosadašnje gdje će na dnevnoj bazi članovi moći objavljivati postove, dijeliti savjete ili pak ponuditi višak svojih proizvoda", kaže osnivač te dodaje da će se voditi dosadašnjim smjernicama od kojih su najvažnije promicanje sela i malog čovjeka, poljoprivrede, zdrave, domaće hrane i doprinosa gospodarstvu kroz naše OPG-ove.

"Kao administrator trudit ću se kao i do sada svakim danom raditi na kvaliteti i to na zadovoljstvo svih novih i starih članova", obećaje Dado te poziva sve koji smatraju da bi im ovakav tip grupe bio zanimljiv i od koristi da se slobodno pridruže.


Tagovi

Elvis Horvativnović Dado Od grunta do stola Facebook grupa Drago Komes


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]