Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FAZOS
  • 10.10.2019. 15:00

FAZOS: Prijavite se na program cjeloživotnog učenja iz Zaštite bilja!

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek od ove jeseni upisuje prvu generaciju polaznika programa cjeloživotnog učenja iz Zaštite bilja. Prijavite se do 21. listopada!

Foto: Depositphotos/budabar
  • 796
  • 136
  • 0

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek od ove jeseni upisuje prvu generaciju polaznika programa cjeloživotnog učenja iz Zaštite bilja. Ovo je ujedno i jedini takav program u RH.

Djelatnosti vezane uz promet sredstava za zaštitu bilja često obavljaju stručnjaci agronomske ili šumarske struke koji ne ispunjavaju nove zakonske propise o obvezujućoj minimalnoj satnici modula iz zaštite bilja. Polaznici koji uspješno završe navedene programe ispunjavaju zakonsku obvezu prema Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (Narodne novine 142/2012).

Polaznicima programima cjeloživotnog učenja Osnove zaštite bilja i Zaštita bilja, omogućuje se stjecanje potrebnih kompetencija za obavljanje poslova vezanih uz zaštitu bilja na poslovima savjetnika i distributera u prometu sredstava za zaštitu bilja, te profesionalnim korisnicima za profesionalnu primjenu kao odgovornim osobama. 

Ciljevi programa 

Opći cilj programa je upoznati polaznike s najvažnijim spoznajama iz područja zaštite bilja i održive upotrebe pesticida. Specifični ciljevi su omogućiti dodatnu edukaciju iz zaštite bilja pojedincima čije područje profesionalnog djelovanje je usko vezano uz savjetovdavni rad, primjenu i prodaju sredstava za zaštitu bilja (Program 1 Osnove zaštite bilja), te profesionalnim korisnicima kao odgovornim osobama (Program 2 Zaštita bilja). 

Uvjeti za upis programa

Program mogu upisati osobe koje imaju završen sveučilišni diplomski, preddiplomski ili stručni studij agronomske ili šumarske struke, a nemaju odslušano i položeno najmanje 90 sati modula iz zaštite bilja. Program 1 Osnove zaštite bilja mogu upisati i pojedinci s četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, uz dokaz o odslušanim predmetima iz zaštite bilja. Po završetku programa izdaje se potvrda o uspješno završenom programu cjeloživotnog učenja.

Plan nastave

Program cjeloživotnog učenja Osnove zaštite bilja izvodi se kroz 90 sati nastave koji su raspoređeni unutar 5 tjedana (vikendom) ili u kraćem vremenskom periodu, a u slučaju manjeg broja polaznika i konzultativno.

Program cjeloživotnog učenja Zaštita bilja se izvodi kroz 60 sati nastave koji su raspoređeni unutar 4 tjedana (vikendom) ili u kraćem vremenskom periodu, a u slučaju manjeg broja polaznika i konzultativno. 

Navedeni programi organiziraju se i izvode najmanje jedan puta godišnje, pri čemu su prijave i upisi načelno tijekom listopada, a nastava se održava od studenoga iste godine. Očekivani početak izvođenja nastave iz programa 1 Osnove zaštite bilja je sredinom studenoga 2019. godine, a završetak program sredinom prosinca iste godine. Program 2 Zaštita bilja počinje u drugoj polovini siječnja 2020. godine, a završava sredinom veljače iste godine. 

Ukoliko postoji interes, programi se dodatno izvode od ožujka (predprijave u siječnju iste godine). Natječaj je objavljen, a prijave za programe se primaju do 21.10.2019.

Cijene programa:

Program

sati (h)

Cijena (kn)

Osnove zaštite bilja

90

4.000,00

Zaštita bilja  

60

3.000,00

Cijena pokriva troškove vođenje Programa, izvođenja nastave, provedbe završnog ispita, troškove institucije i troškove izdavanja potvrde nakon uspješno završenog programa.

Prijavite se do 21. listopada!

Prijave na natječaj najkasnije do 21. listopada 2019., podnose se poštom s dokumentacijom (preporučenom pošiljkom) s naznakom "Prijava na Natječaj za program CU naziv programa" na adresu: 
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, 
Vladimira Preloga 1, 
P.P. 719 
31000 Osijek

ili osobno u pisarnici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Načini plaćanja 

Cjelokupni iznos cijene programa polaznici moraju platiti do upisa na program cjeloživotnog učenja. Polaznicima se nude dva modela plaćanja: 

  • odjednom, uplatom cjelokupnog iznosa na račun Fakulteta, IBAN: HR1725000091102019470, Poziv na broj odobrenja: OIB pristupnika, Opis plaćanja: program CU - naziv programa -  ili 
  • na 2 do 12 rata, putem kartica: Diners Club kartica, American Express, Kartica tekućeg računa PBZ d.d. Uplate putem kartica mogu se izvršiti u računovodstvu Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. 

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE, o programima OVDJE ili im se obratite na e-mail: cjelozivotno@fazos.hr ili tel: 031/554-843


Tagovi

FAZOS Cjeloživotno učenje Zaštita bilja Prijava


Partner