Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Babiš vs. Babiš
  • 15.09.2021. 07:30
  • Češka

EU subvencije: Češkog premijera Babiša tuži vlastiti sin

Andrej Babiš mlađi već je ranije govorio o prijevari "teškoj" 2 milijuna eura, a koja uključuje i subvencije EU. Tvrdi da je protiv svoje volje držan na Krimu prije tri godine, kako ne bi svjedočio u tom slučaju.

Foto: Depositphotos/Ale_Mi
  • 188
  • 27
  • 0

Sin češkog premijera, Andrej Babiš mlađi izjavio je da je "odlučan podnijeti kaznenu prijavu" protiv svoga oca, a u vezi s navodnom prijevarom pri dobivanju subvencija Europske unije, prenosi Euractiv

U intervjuu za jedan češki portal optužio je oca da ga je uvukao u slučaj navodne zloupotrebe sredstava EU, vezane za projekt Rodino gnijezdo, i to samo mjesec dana uoči tamošnjih parlamentarnih izbora. 

Babiš mlađi već je ranije govorio o prijevari "teškoj" 2 milijuna eura, a koja uključuje i potpore EU. Tvrdi da je protiv svoje volje držan na Krimu prije tri godine, kako ne bi svjedočio u tom slučaju. Kako piše Politico, premijer je u prošlosti tvrdio da njegov sin ne može svjedočiti jer je "mentalno bolestan. Uzima lijekove. Mora se nadzirati."

Sin se s njim nedavno susreo "oči u oči" i to pred novinarima: "Upravo sam izašao iz ordinacije psihologa i imam sudskog vještaka. Kako se osjećaš kad me vidiš? Zašto si me povrijedio?", pitao ga je Babiš mlađi. 

"Danas ti je rođendan. Uzrujan sam, ali informacija da sam psihički dobro trebala bi biti najbolje što si mogao čuti na svoj rođendan", emotivno se obratio Babiš mlađi poželjevši ocu sreću "s kampanjom i zavaravanjem nacije". 

Premijer Andrej Babiš je osumnjičen da je protuzakonito dobio dva milijuna eura iz fondova za izgradnju farme i kongresnog centra Rodino gnijezdo 2008. godine. Tada je navodno prebacio vlasništvo nad farmom koja je bila dio njegovog koncerna Agrofert kako bi mogao dobiti EU sredstva za mala i srednja poduzeća, a nakon pet godina ju je vratio u koncern.

Upravo je zbog ispitivanja njegovog sina tužitelj vratio slučaj policiji na daljnju istragu. Slučaj je i dalje otvoren. 


Tagovi

Andrej Babiš EU fondovi Subvencije Sukob interesa Europska komisija Agrofert Češka Andrej Babiš mlađi Sin


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]