Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi zemlje
  • 09.03.2017. 10:30

Emitirano 1900. izdanje Plodova zemlje

Emitirano 1900. izdanje Plodova zemlje - najdugovječnije i najgledanije emisije Hrvatske radiotelevizije!

  • 7.746
  • 384
  • 0

U prosincu prošle godine emisija je proslavila svoj 58. rođendan, a ove je godine nominirana i za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisije godine.

Prošle je nedjelje emitirano jubilarno 1900. izdanje emisije Plodovi zemlje Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Riječ je o najdugovječnijoj i tradicionalno najgledanijoj emisiji Hrvatske radiotelevizije koja već šest desetljeća privlači velik broj gledatelja. Plodove zemlje tijekom 2016. pratilo je prosječno 14% općega stanovništva (AMR), odnosno u prosjeku je svaku emisiju pratilo 570.489 gledatelja.

Nastoje prenijeti savjete već 60 godina

Osim poljoprivrednika, koji su stalna publika, emisiju rado gledaju ljubitelji prirode te pobornici zaštite okoliša. Dugogodišnji urednik i voditelj Vlatko Grgurić ističe kako do priča dolazi tijekom svakodnevnih razgovora.

"Emisija prati aktualne probleme, a ujedno nastoji potaknuti njihovo rješavanje. Neke su od tema kojima se često bave Plodovi zemlje uvoz jeftine hrane, osiromašivanje sela, besperspektivnost bavljenja poljoprivredom, teško stanje u stočarstvu, osobito govedarstvu i proizvodnji mlijeka. No, uz brojne probleme emisija nastoji prenijeti savjete i primjere uspješnih hrvatskih poljoprivrednika pridonoseći tako preobrazbi hrvatskoga sela i mora", ističe autor i urednik Plodova zemlje Vlatko Grgurić.

Svake neparne godine novih 100 emisija

Prošlotjedno 1900. izdanje Plodova zemlje na Hrvatskoj radioteleviziji pratilo je 16,4% općega stanovništva (AMR), odnosno 668.585 gledatelja koji su bili prisutni u svakoj minuti emitiranja. Kad bi se željelo pogledati svih 1900. emitiranih emisija Plodovi zemlje, pred malim ekranom trebalo bi se bez prekida provesti čak 66 dana.

"Jubilarnu 1900. emisiju nismo posebno proslavili. Plodove zemlje radimo cijele godine tako da svake neparne godine odradimo novih stotinu emisija. A ovu smo jubilarnu emisiju napravili malo drukčije - vratili smo se u prošlost, iz bogate i, srećom, sačuvane arhive izvukli neke stare reportaže, porazgovarali s ljudima koje smo snimali prije 10, 20 godina.

Ključni se problemi ne rješavaju desetljećima

Bilo je, zapravo, zanimljivo čuti jesu li se nekadašnja nadanja tih ljudi i ostvarila. Ako ste gledali emisiju, mogli ste vidjeti da većinom nisu! To, pak, samo potvrđuje paradigmu koju u Plodovima zemlje stalno naglašavamo: ključni se problemi naših poljoprivrednika, nažalost, sustavno ne rješavaju desetljećima", naglašava Vlatko Grgurić te podsjeća da je jubilarno izdanje emisije moguće pogledati u Videoteci multimedijske usluge HRTi.

Emisija Plodovi zemlje u prosincu je prošle godine proslavila svoj 58. rođendan, a ove je godine nominirana i za Večernjakovu ružu u kategoriji televizijske emisije godine.

Plodovi zemlje na rasporedu su svake nedjelje na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) s početkom u 12.15, a mogu se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.


Tagovi

Vlatko Grgurić Plodovi zemlje HRT


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs