Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 24.10.2015. 12:15

Elementarna nepogoda u dijelu Zagrebačke županije

Nakon velikih količna oborina koje su u posljednje vrijeme pale u okolici Samobora i općine Pisarovina te uzrokovale plavljenje kuća i polja, župan Kožić je proglasio elementarnu nepogodu.

Foto: Zagrebačka županija
  • 217
  • 17
  • 0

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je 23. listopada 2015. godine, elementarnu nepogodu za područje grada Samobora i to za dio brdskog područja grada, odnosno naselja Grdanjci, Gabrovica, Hamor, Dubrava Samoborska, odvojak Rešetari, Rude, Cerje, Pavučnjak te područje Žumberka kao i za dio općine Pisarovina, a zbog šteta nastalih od poplava, uzrok kojih su velike količine padalina, koje su početkom ovoga mjeseca, a posebno u razdoblju od 14. do 22. listopada 2015. godine, pale na ovome području.

"Velika količina oborina na području grada Samobora uzrokovala je nastanak velikih bujica, otvaranje klizišta, plavljenje kuća i oštećenja komunalne infrastrukture. Na području općine Pisarovina, vodostaj rijeke Kupe dosegao je visinu od 765 cm, što je drugi po veličini vodostaj otkad postoje mjerenja, a poplavljeno je nekoliko stambenih i gospodarskih objekata, kao i poljoprivredne površine", pojašnjavaju iz županije.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode, povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od osam dana od proglašenja elementarne nepogode, izraditi izvješće s procjenom ukupne štete.

Foto: Zagrebačka županija


Tagovi

Zagrebačka županija Stjepan Kožić Elementarna nepogoda Samobor Pisarovina Brdsko područje Grdanjci Gabrovica Hamor Dubrava Samoborska Odvojak Rešetari Rude Cerje Pavučnjak Žumberak Poplave Plavljenje kuća Otvaranje klizišta Kupa Gospoda


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.