Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 19.02.2009.

Eko-proizvođači na Biofach u Nurnbergu

Kako je istaknuo ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, nastup na sajmu je prilika da se predstave hrvatski ekološki proizvođači, odnosno ekološki proizvodi koji po kvaliteti i drugim osobinama mogu biti vrlo interesantni i na tržištu izvan Hrvatske

  • 1.194
  • 58
  • 0

Na vodećem svjetskom Sajmu za ekološku poljoprivredu i ekološke proizvode »Biofach«, koji se od 19. do 22. veljače održava u njemačkom gradu Nürnbergu, svoje proizvode prvi će put predstaviti i 29 eko proizvođača iz Hrvatske, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Kako je istaknuo ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, nastup na sajmu je prilika da se predstave hrvatski ekološki proizvođači, odnosno ekološki proizvodi koji po kvaliteti i drugim osobinama mogu biti vrlo interesantni i na tržištu izvan Hrvatske. Broj površina pod ekološkom poljoprivredom povećan je sa 51 hektar u 2002. na 7.577 hektara u 2007., no to je svega 0,68 posto cjelokupne poljoprivredne proizvodnje.

Ekološkom poljoprivredom bave se 632 proizvođača (u 2007. ih je bilo 477). U svijetu je trenutno 30,4 milijuna hektara obradivih površina za ekološki uzgoj, a u EU se ekološki obrađuje oko osam milijuna hektara.

Hina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

E-FARM internacionalni tim je spreman za #agritechnica2023
Posjetite nas u Hali 2 na Štandu F55.
Vidimo se u Hanoveru od 12. do 18.11.2023.! 🚜