Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kubota
  • 07.12.2022. 10:30

Dvije nove serije Kubota traktora od sada i u ponudi na našem tržištu

Kubotine serije pet i šest imaju nove predstavnike, a ERMO je dobio i novog zastupnika za Hrvatsku

Foto: Kubota
  • 1.562
  • 171
  • 0

Iz poznate japanske tvornice poljoprivrednih strojeva stižu dobre vijesti za mnoge domaće poljoprivredne proizvođače. Naime, na naše tržište stigle su dvije friške serije Kubota traktora, itekako zanimljive našim poljoprivrednicima - petica i šestica nove generacije.

Nova serija 6 - Univerzalac iz Osake

Iz Osake dolazi potpuno nova serija 6, nasljednica poznatih MGX traktora, dostupna kroz pet modela snage 104 do 143 konjskih snaga. 

Moderan Kubota V3769 4-cilindrični motor ugrađen je u modele M6-101U i M6-111U dok M6-121U i veći imaju agregat zapremine 6.108 ccm 

Ovi su traktori opremljeni Powershift prijenosom u 3 ranga od 8 stupnjeva prijenosa (24 unaprijed/24 unatrag). Mjenjač omogućuje prebacivanje do 8 stupnjeva bez potrebe za korištenjem kvačila. U automatskom načinu rada stroj prebacuje stupnjeve prema potrebi, kako bi se zadovoljio optimum prijenosa za posao koji obavlja. Uz puzajuće stupnjeve broj brzina iznosi 32/32.

Hidraulični sustav omogućuje jednostavnu kontrolu priključaka. Neovisno o tome radi li se o sijačici ili okretnom plugu, ovi traktori imaju kapacitet za rad s bilo kojim nošenim priključcima.

Hidraulični kapacitet M6 Utility Serije ostvaruje podizni kapacitet od 5.000 kg kod modela M6-101U i M6-111U i 6100 kg kod modela M6-121U, M6-131U i M6-141U zahvaljujući velikom protoku hidraulične pumpe. Ovu je seriju moguće naručiti s ili bez prednje suspenzije.

Svi modeli M6 Utility Serije standardno su opremljeni s 2 para hidrauličnih ventila straga, uz mogućnost nadogradnje do 4 para ukupno.

Ergonomija kabine M6 Utility Serije korisniku pruža jednostavnu vožnju i istovremeno korištenje svih upravljačkih funkcija. Kontrolna jedinica smještena je na desnu stranu, a kontrolna ploča pruža brzi uvid u potrebne informacije i podatke o traktoru - brzini kretanja, razini goriva, AdBluea, kao i informacije o motoru itd. Kupci cijene preglednost iz kabine zahvaljujući velikim staklima te ravan pod koji ulakšava ulaz/izlaz i ostale manevre rukovatelja. Još uvijek made in Japan uz mogućnost garancije do 5 godina.

Narančasti odlikaš - M5002

Nešto ranije stigla je i nova Kubota M5002 seriju koju obilježavaju okretnost i ekonomičnost, važne osobine za svakodnevne radove na seoskom domaćinstvu.

Na tržište dolaze u 6 modela raspona snage od 95 do 113 konjskih snaga, s četverocilindričnim turbo common rail motorima zapremnine 3.769cm.

Standardna oprema M serije uključuje klimatiziranu kabinu, 2 para hidrauličnih ventila straga, Scharmuller podesivu gornju kuku uz koju dolazi i donja kuka, stražnji brisač, hidraulični reverzer za promjenu smjera vožnje bez upotrebe kvačila, zračno sjedalo kao i dodatno sjedalo za suvozača, pužne brzine (340 m/h), stražnje izlazno vratilo 540/540E, prednje blatobrane i dr.

Inače, kubota traktore odlikuje jednostavnost rukovanja, mala potrošnja, okretnost, preglednost te njihova dobra vrijednost kod prodaje kao rabljenog.

"Jamstvo za ove traktore traje 2 godine ili 2.000 radnih sati, uz mogućnost produljenja garancije do 5 godina ili 3.000 radnih sati", rekao nam je Marko Žuljević iz tvrtke Se-Kra d.o.o., zastupnika ovog poznatog japanskog brenda. 

Kubota u brojevima

Ova korporacija sa sjedištem u Osaki osnovana prije 132 godina danas zapošljava više od 43.000 ljudi. Podatci govore da je na poljima diljem globusa danas više od 5 milijuna Kubota traktora. Njihova popularnost i u Hrvatskoj raste, od 2010. do 2021. prodano je više od 220 ovih narančastih poljoprivrednih strojeva. Ove tvrtka veliki dio svoje dobiti ulaže u razvoj i ulaganje u nove projekte tako da su i 2012. kupili korporaciju Kverneland - tvornicu poljoprivrednih priključaka, brend dobro poznat i hrvatskim kupcima

Se-Kra postala ERMO zastupnik

Podršku i servis za Kubota traktore osigurava tvrtka Se-Kra d.o.o., a ova tvrtka iz Sesvetskog Kraljevca ponudu je odnedavno proširila i na talijanske podrivače i plugove.

"Od ovog proljeća postali smo i ovlašteni zastupnici ERMO brenda koji su u tradiciji dužoj od 50 godina razvili tehnologiju izrade i kvalitetu proizvodnje podrivača i plugova , koji se mogu mjeriti sa samim vrhom europskih proizvođača poput Kvernelanda, Lemkena i sl.", kazuje Goran Žuljević, direktor tvrtke Se-Kra d.o.o.

ERMO ponuda je raznovrsna i brojna, a danas smo stavili fokus na podrivač Mistral 300 s 11 radnih tijela, radne širine 300 cm i težine 1750 kg što treba vući traktor snage od 150 do 200 KS, pokazuje novopečeni zastupnik. Inače, ermo proizvode odlikuje kvaliteta i preciznost izrade. Kod proizvodnje korišteni su najkvalitetniji materijali, debljina većine sklopova jača je nego kod konkurencije, kažu iz Se-Kre dodavši da je svaki proizvod na detaljnom pregledu prije isporuke kupcu.

Tu je i podrivač Levante 7H sa 7 radnih tijela, širine zahvata 300 cm i radne dubine 65 cm, mase 1.700kg što zahtjeva traktor snage od 160 do 250KS.  

ERMO plugovi dolaze u različitim dimenzijama, a najviše interesa privlači, za naše manje poljoprivrednike, 3-brazni okretni Evolution VE 103H, težine 850kg za što valja imati traktor snažniji od 70 konjskih snaga.


Fotoprilog


Tagovi

Kubota Se-kra d.o.o. Kubota M5002 Serija 6 Marko Žuljević Goran Žuljević


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Se-kra d.o.o.

Sesvetski Kraljevec, Hrvatska
tel: 01 / 2047 - 888, e-mail: se-kra@se-kra.hr web: http://www.se-kra.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.