AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Dubai postaje središte stakleničke proizvodnje

Dubai postaje središte stakleničke proizvodnje

Sigurnost hrane

Dubai postaje središte stakleničke proizvodnje

Datum: 05.12.2017. 07:30

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80% svoje hrane i nedavne zabrane uvoza regionalnih proizvoda zbog visokih razina ostataka pesticida traže poboljšanje lokalne opskrbe hranom.

Pure Harvest, tvrtka za uzgoj stakleničkog povrća i voća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), prikupila je sjeme vrijedno oko 4,5 milijuna dolara, a koje će koristiti u stakleniku s klimatskim upravljanjem i tehnološkim sustavima u UAE i šire.

Potreba za ovom metodom uzgoja proizlazi iz nedostatka sigurnosti hrane u zemljama UAE i zemljama Vijeća za suradnju u Zaljevu (GCC) i šire, rekao je osnivač Pure Harvesta, Sky Kurtz.

Kontrolirano okruženje

Samo UAE uvozi više od 80% svoje hrane i nedavne zabrane uvoza regionalnih proizvoda zbog visokih razina ostataka pesticida traže poboljšanje lokalne opskrbe hranom. Kurtz kaže da u sušnoj klimi s ograničenom vodom uzgoj zahtijeva kontrolirano okruženje (CEA), navodi agfundernews.

Pure Harvest planira implementirati portfelj CEA tehnologija kao što su vertikalna poljoprivredna gospodarstva i hidroponski kontejneri iz kojih će isporučivati širok spektar svježih proizvoda.

Prvi proizvodi u drugoj polovici 2018.

Kurtz očekuje da će do sredine iduće godine završiti prvi pogon za proizvodnju i početi prodavati svoje proizvode u drugoj polovici 2018. godine. Nakon toga će proširiti poslovanje u regiji, prepoznajući da se druge zemlje GCC-a suočavaju s istim izazovima kao i UAE, s obzirom na uvoznu ovisnost, nestašicu vode i klimatska ograničenja proizvodnje.

Tvrtka planira uzgajati rajčice, papriku, krastavce i jagode te ih prodavati trgovinama prehrambenih proizvodima po cijeni između skupih uvoznih i jeftinih lokalnih proizvoda.

Foto: Facebook/Pure Harvest

Broj pregleda članka: 854; Uspješnost članka: 75.7

Tagovi: Sigurnost hrane

Ključne riječi članka: dubai, postaje, srediste, staklenicke, proizvodnje, proizvoda, kurtz, harvest, pure harvest


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorica Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.