Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nadzor tržnica
  • 29.09.2021. 10:40

Državni inspektorat pokrenuo akciju nadzora tržnica - izrečeno više od 40.000 kuna kazni

Samo tijekom jučerašnjega dana na veletržnicama je provedeno 149 inspekcijskih nadzora u kojima su sudjelovali inspektori rada, poljoprivredni, tržišni, sanitarni, turistički te inspektori zaštite okoliša, napominju iz DIRH-a. 

Foto: Maja Celing-Celić
  • 1.363
  • 283
  • 0

Državni inspektorat krenuo je jučer, 29. rujna, s velikom koordiniranom akcijom nadzora tržnica te je u četiri grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku istovremeno, u jutarnjim satima nadzore obavljalo 106 inspektora.

Nadziralo se sve - od prijave radnika do higijena prostora, opreme i djelatnika, sanitarnih iskaznica i sljedivosti.

Samo tijekom jučerašnjega dana na veletržnicama je provedeno 149 inspekcijskih nadzora u kojima su sudjelovali inspektori rada (radni odnosi i zaštita na radu), poljoprivredni, tržišni, sanitarni, turistički te inspektori zaštite okoliša, napominju iz DIRH-a. 

Navode kako je, prema preliminarnim podacima, ukupno utvrđeno 69 povreda propisa, na temelju kojih će protiv prekršitelja nadležnim sudovima biti podnesena četiri optužna prijedloga za pokretanje prekršajnih postupaka, donesena će biti dva prekršajna naloga te je na mjestu počinjenja prekršaja izrečeno 11 novčanih kazni u ukupnom iznosu od 40.700 kuna.

Za 28 povreda propisa koje su otklonjene tijekom inspekcijskog nadzora inspektori su primijenili tzv. načelo oportuniteta odnosno nisu poduzimali prekršajne mjere protiv prekršitelja.

"Ovom akcijom Državni inspektorat konkretnim potezima daje svoj izravni doprinosi da građani znaju od koga kupuju i što kupuju", rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić naglasivši kako su tržnice oduvijek bile mjesto susreta i kupovine provjerenih proizvoda.

"Naš cilj je ovim nadzorima doprinijeti da tako i ostane u vremenu kada imamo poplavu vijesti o povlačenju nesukladnih prehrambenih proizvoda s naših polica", zaključio je Mikulić.

Iz Državnog inspektorata ističu kako se koordinirani nadzori inspekcija nastavljaju i na tržnicama na malo u svim gradovima Hrvatske.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Nadzor tržnica Državni inspektorat Kazne Tržnice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zafrigana juha, jelo iz djetinjstva ❤️