Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada
  • 03.04.2009.

Domaći kukuruzni žganci - nova robna marka

Brendiranje prehrambenih proizvoda

  • 2.359
  • 105
  • 0

Zagrebačka županija predstavila je svoju desetu po redu robnu marku „Domaći kukuruzni žganci“. Proizvođač je tvrtka Gotes, a robna marka je razvijena u suradnji s Agronomskim fakultetom. Kukuruz za žgance će se proizvoditi isključivo na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Zagrebačkoj županiji.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetio je kako je upravo Zagrebačka županija, još 1999. godine, prva u Hrvatskoj započela s brendiranjem prehrambenih proizvoda koji se proizvode na poljoprivrednim gospodarstvima.

„Pravi žganci koji su se nekada pripremali dugo uz vatru, iščeznuli su iz naših domaćinstava. Primjenom tehnoloških inovacija dobili smo kvalitetom identičan proizvod, a vrijeme pripreme prilagođeno je suvremenom načinu života. Tako od danas „Domaće kukuruzne žgance“ možete pripremiti za svega dvije minute“, istaknuo je Damir Kovačić s Agronomskog fakulteta, dodajući kako se radi o proizvodu visoke nutritivne vrijednosti.

Na hrvatskom tržištu, s etiketom zaštićene robne marke Zagrebačke županije uz „Domaće kukuruzne žgance“ nalaze se vina Portugizac Plešivica i Kraljevina Zelina, robna marka jabuke Sunčana, kiselo zelje Laktec, Samoborska salama, jabučni ocat Kap zdravlja, sirevi Dragec i Kriško te robna marka jela Sjećanja za stolom.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Izvori

Privredni vjesnik


Tagovi

Ratarstvo Kukuruz Prerada

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎