Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APZ
  • 10.12.2015. 10:55

Dodjela zemljišta u općini Markušica

Pet proizvodno-tehnoloških cjelina državnog zemljišta u Markušici sljedećih će 50 godina imati u zakupu tri tamošnja OPG-a.

  • 421
  • 37
  • 0

Na temelju provedenog javnog poziva iz srpnja 2014. godine, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluku o dodjeli zakupa državnog zemljišta na području općine Markušica u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pet proizvodno-tehnoloških cjelina.

Odabrani ponuditelj su:

  • za prvu, drugu i petu cjelinu Veseljko Mrmoš, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Ostrova, Kolodvorska 34
  • za treću cjelinu Milica Blanuša, nositeljica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Markušice, Save Popovića 42 i
  • za četvrtu proizvodno-tehnološku cjelinu Nemanja Martonji, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Ostrova, Nikole Demonje 51.

Zakup se daje u svrhu poljoprivredne proizvodnje na 50 godina. Zakupnina se plaća godišnje. Izuzetak je ona za prvu godinu koja se plaća u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed, a u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, dok se za svaku sljedeću godinu plaća do kraja lipnja tekuće godine.

Zakupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku. Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", poručuju iz Agencije za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr

Detalje obavijesti možete pročitati na stranici APZ-a, a javnog se poziva podsjetiti ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

Markušica Vukovarsko-srijemska županija Veseljko Mrmoš Ostrovo Milica Blanuša Nemanja Martonji APZ


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.