Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 07.10.2015. 08:10

Dodjela zakupa u općini Nijemci

Nakon što je Agencija za poljoprivredno zemljište krajem lipnja ove godine poništila dio javnog natječaja za dodjelu državnog zemljšta u općini Nijemci, nastavljen je odabir ponuditelja za preostale parcele.

Foto: pixabay.com
  • 210
  • 16
  • 0

Na temelju provedenog javnog poziva od 15. rujna 2014. godine, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluku o dodjeli zakupa za još jednu proizvodno-tehnološku cjelinu poljoprivrednog zemljišta u općini Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Odabrani ponuditelj je:

  • Marko Nikolić, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, iz Donjeg Novog Sela, M. A. Reljkovića 33, a radi se o zemljištu u katastarskoj općini Nijemci, površine 23,4528 ha i ukupne početne visine godišnje zakupnine od 12.336,17 kn.

Zakup je dobiven na 50 godina.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku.

Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", doznajemo u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr

Popis ostalih odabranih ponuditelja koji su već dobili zakup na području općine Nijemci, temeljem ovog javnog natječaja, možete pročitati ovdje.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Agencija za poljoprivredno zemljište Javni poziv Zakup Općina Nijemci Vukovarsko-srijemska županija Marko Nikolić Donje Novo Selo Katastarska općina Pravni interes


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad imaš berač koji bere red po red, imaš i muža koji cijelu jesen nije doma
🤷‍♀️