Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata
  • 14.01.2014. 19:00

Do potpora i plavog diesela do kraja siječnja

Dodijeljena prava na potrošnju plavog diesela biti će upisana na kartice proizvođača do kraja siječnja, kao i prva isplata potpora

Foto: freedigitalphotos.net
  • 3.766
  • 569
  • 0

Sukladno Pravilniku o primjeni Zakona o trošarinama, koji se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi, pravo na potrošnju tog ulja Korisnici ostvaruju na temelju podnesenih zahtjeva za izravna plaćanja u 2013. godini. No, poljoprivredni proizvođači se pitaju kada će se dodijeliti pravo na potrošnju (kvota) za 2014. godinu na kartice goriva? Od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobili smo informaciju kako će dodijeljena prava na potrošnju plavog diesela biti upisana na kartice plavog diesela najkasnije krajem ovog mjeseca.

Također, na temelju Pravilnika o provedbi izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja, najavljeno je kako će se, prema podnesenim Zahtjevima u tekućoj godini, sredstva za sve vrste plaćanja, Korisnicima isplatiti u razdoblju od 1. prosinca 2013. do 30. lipnja 2014. godine, u najviše dva obroka.

Proizvođači su izrazili interes i za vrijeme isplate poticaja, a iako na stranicama Ministarstva financija u Planu isplata proračunskim korisnicima za siječanj 2014. nije navedena i isplata državnih poticajnih sredstava za poljoprivredu, od APPRRR smo dobili informaciju kako će zadnji tjedan u mjesecu siječnju ipak započeti isplata potpore za proizvodnu 2013. godinu. Drugi dio isplate ići će do kraja mjeseca lipnja, kako je temeljem Pravilnika i odlučeno. O detaljima isplate korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Plavi diesel Izravne potpore IAKS APPRRR Sredstva Plinsko ulje Ministarstvo financija Zahtjev Pravilnik Isplata poticaja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?