Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 15.05.2019. 10:30

Do kraja godine 500 IMT traktora spremno za tržište

Pogon tvrtke IMT u Jarkovcu u susjednoj Srbiji koju je prošle godine kupila indijska tvrtka Tafe, od lipnja nastavlja montažu 100 traktora, a do kraja godine 500 modela bit će spremno za tržište.

Foto: Agroklub
  • 18.711
  • 874
  • 1

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu izloženo je 13 traktora IMT koji se proizvode u susjednoj Srbiji.

Na Sajmu je kako kažu u IMT-u najveće zanimanje za traktorima do 50 konjskih snaga, koji mogu zadovoljiti potrebe seljaka, u odnosu na parcele koje obrađuju u polju. Zanimanje je veliko, jer je riječ o traktorima koji su prepoznatljivi i koji su dugo na tržištu. 

Kada je riječ o cijenama izloženih modela, oni su u prosjeku od 10.000 do više od oko 23.000 eura. Tako recimo traktor IMT 549.3 DI je dostupan po cijeni od 16.090 bez, a s kabinom 17.090 eura. Model IMT 562.2 DI s kabinom je 21.990, a bez 20.090, potom, model 539.2 s kabinom stoji 11.790 eura. Model Tafe 6515 je 23.190 eura.  Riječ je o cijenama s PDV-om. 

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu izloženo je 13 traktora IMT

Od 15. travnja proces proizvodnje u Jarkovcu 

Kako je za Agroklub rekao menadžer IMT-a Milan Vasiljević od 15. travnja pokrenut je proces proizvodnje u pogonu u Jarkovcu.

"Sastavili smo 13 traktora, koji su premijerno predstavljeni na ovogodišnjem Sajmu. Svi modeli traktora su u varijanti sa sigurnosnim ramom ili kabinom. Od 1. lipnja nastavljamo postupak montaže još 100 traktora, a iza toga imamo ugovorene količine i dinamiku preuzimanja. Do kraja godine trebalo bi biti i do 500 traktora spremno za tržište, rekao je Vasiljević. 

Traktori 539.3, i 549.3, ispunjavaju propise o emisiji ispušnih plinova. 

Novi pogon će biti završen do kraja godine

"Nov europski pogon u Jarkovcu treba biti završen do kraja godine, najkasnije u prva dva mjeseca naredne godine. Tada ćemo prijeći na drugi model proizvodnje. To podrazumijeva zapošljavanje većeg broja ljudi, ali srazmjerno povećanju proizvodnje. Takva tvornica kakvu pravimo bit će slična onoj u Turskoj, u Izmiru, gdje se prozvoode traktori marke Massey Ferguson,” rekao je Vasiljević. 

IMT na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu 

IMT prodan za 4,2 milijuna kuna 

Jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije IMT prodan je na javnom nadmetanju po početnoj cijeni od 66,8 milijuna dinara (4,2 milijuna kuna).), a jedini prijavljeni ponuđač bila je Tafe.

"Prošle godine je Tafe kupio IMT kao pravno lice, intelektualno vlasništvo, dokumentaciju, brend, i pogon u Jarkovcu. U ovoj godini prije dva mjeseca prodana je pokretna imovina," rekao je Vasiljević. 

Cilj današnje tvrtke je kako je objasnio zapravo prodaja mehanizacije putem distributerskih mreža.

"Dva distributera koji su prodavali Tafe prodaju i IMT, ali ćemo skladno veličini pojačavati mrežu i uključit ćemo ljude koji imaju svoje distributere, pojasnio je on, i napomenuo da pored tržišta u Srbiji, zanimanja za ovim traktorima ima u Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji. 

Tafe je dio Amalgations Group koja ima godišnji promet od 2,5 milijardi dolara, i treći je po veličini proizvođač traktora na svijetu i bio je povezan s IMT - om više desetina godina. Prodaja IMT, koji je u stečaju od 2015. godine, oglašena je 1. ožujka.


Tagovi

IMT Tafe Mehanizacija Poljoprivredni sajam Traktori Milan Vasiljević


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajemo jabuke sorta idared iz vlastitih voćnjaka
OPG Smolek Donji Kraljevec, Međimurje
Cijena od 0,60 eur do 0,90 eur po kg, ovisno o količini, klasi, dostavi, ambalaži
Za sva pitanja i dogovore možete nazvati na 099 319 2800 (Danijela)