Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaća butiga
  • 05.05.2019. 15:00
  • Primorsko-goranska, Rijeka

Dao otkaz i otvorio Domaću butigu, Ivan danas spaja male OPG-ove s kupcima

S ciljem spajanja malih OPG-ova s područja Hrvatske i krajnjih kupaca Ivan Dolušić otvorio je Domaću butigu.

Foto: Ivan Dolušić/Domaća butiga
  • 1.824
  • 490
  • 0

S ciljem spajanja malih OPG-ova s područja Hrvatske i krajnjih kupaca, za sada u gradu Rijeci, Ivan Dolušić otvorio je sredinom travnja trgovinu “Domaću butigu”. Projekt je podržan i sufinanciran državnim potporama, a dobavljači su OPG-ovi s područja cijele Hrvatske koji se bave proizvodnjom prirodne kozmetike, sirupa, meda, soka, vina, ulja, likera, čaja itd.

“Krajem prošle godine dao sam otkaz u jednoj firmi kako bih mogao aplicirati za poticaj za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55.000 kuna. Gotovo sav asortiman proizvoda je prehrambeni, ali još nema svježih i lako kvarljivih proizvoda poput mesa, jaja, sira iako razmišljam o uvođenju takve vrste robe ovisno o interesu kupaca. Uzimam isključivo domaće proizvode hrvatskih OPG-ova, a kozmetika je od već poznatog branda prirodne kozmetike "Mala od lavande". Žao mi je što dobar dio malih proizvođača domaćih proizvoda ili kozmetike nema potrebne uvjete za prodaju svojih proizvoda pa s njima ni ne možemo surađivati. Nadam se da će Domaća butiga osigurati tržište takvim proizvođačima i potaknuti ih da poduzmu potrebne mjere za eventualnu suradnju", priča Ivan.

Domaća butiga kao lokalni brend

Trgovina se nalazi na adresi Alda Colonnella 7 u centru Rijeke, a broji tek desetak kvadrata, što kupcima daje dojam prave male domaće butige, kao nekada.
U budućnosti Ivan vidi Domaću butigu kao jaki lokalni brend koji će zadovoljiti potrebe onih koji teže prirodnom i domaćem.

"Sve veća industrijska proizvodnja hrane sa sobom donosi cijene s kojima se mali proizvođači ne mogu nositi, kao i sve više zdravstvenih problema vezanih uz prehranu, tako da je Domaća butiga dobar način povezivanja OPG-ova sa potrošačima, a eventualnim širenjem branda širi se i tržište samih OPG-ova koji su najviše pogođeni trendom uvoza jeftine i industrijski obrađene hrane", kaže Ivan koji je zadovoljan zanimanjem kupaca za domaće proizvode u samo dva tjedna koliko je Butiga otvorena.

Bogata ponuda asortimana, novi dobrodošli

Trenutni asortiman proizvoda u ovoj zanimljivoj trgovini su: čajevi, med, maslinova ulja, ajvar, likeri, vina, sirupi, sokovi, džemovi, sapuni i kozmetika. Veliki dio dobavljača nađen je preko preporuka njihovih kupaca, a neki preko njihovih oglasa na internetu. “Moram spomenuti da mi se često javljaju i dolaze u trgovinu sami proizvođači koji su zainteresirani za suradnju i sa nekima od njih već surađujem”, priča Ivan koji se oglašava i putem društvenih mreža.


Tagovi

Ivan Dolušić Domaća butiga Domaći proizvodi Mali OPG-ovi


Autorica

Renata Dragović

Više [+]

Uvijek željna novih znanja i izazova u području ekološke poljoprivrede. Posjeduje višegodišnje iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji, standardima kvalitete i EU projektima.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!