Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • dan vinograda
  • 09.07.2013.

Dani polja Agrochem MAKS-a

Agrochem MAKS je održao dane polja vinograda i polja krumpira gdje je predstavio program zaštite

  • 859
  • 66
  • 0

Cijeli prošli tjedan, tvrtka AgroChem MAKS je u suradnji s partner tvrtkom Belchim Crop Protection, organizirala dane polja krumpira i dane polja vinograda. Novosti u programu tvrtke AgroChem MAKS u posljednjih nekoliko sezona donijele su nam značajno proširenje u programima zaštite povrća, voća i vinove loze. Veliki broj pripravaka koji su imali važnu ulogu u zaštiti bilja biti će povučen s tržišta u slijedećih nekoliko godina i zamijenjen novim, povoljnijim djelatnim tvarima i formulacijama.

AgroChem MAKS u svom programu nudi najsuvremenije pripravke, koji su odobreni za primjenu u EU, s namjerom daljnjeg širenja programa u svim poljoprivrednim kulturama. Prednost tvrtke AgroChem MAKS ogleda se u činjenici da je kroz godine suradnje s nekim od najvećih svjetskih proizvođača sredstava za zaštitu bilja uspjela načiniti programe zaštite svih poljoprivrednih kultura sukladne europskim standardima, prihvaćajući pripravke posebne po djelovanju, ekološkoj prihvatljivosti, širini registracije u svijetu, selektivnosti i kompatibilnosti s drugim sredstvima. Ovdje je suradnja sa više partnera, proizvođača sredstava za zaštitu bilja pokazala velike prednosti u odnosu na tvrtke koje samostalno nastupaju na tržištu, s ograničenim izborom pripravaka za programe zaštite.

U nekoliko godina uspjeli su stvoriti programe zaštite koji nude rješenja od suzbijanja korova do kontrole važnih bolesti u svim kulturama i kontrole svih, pa i najtvrdokornijih štetnika na polju ili u zaštićenim prostorima. Ove godine su u suradnji sa partnerima, tvrtkom Belchim crop protection, na nekoliko lokacija imali u primjeni cjeloviti program zaštite krumpira, vinove loze, jabuke i breskve.

Dani polja krumpira

Dan polja krumpira - OPG Dodlek

Tri su okupljanja organizirana u svrhu predstavljanja najučinkovitije i najpotpunije zaštite krumpira proizvodima iz Agrochem MAKS palete. Dani polja krumpira održani su 27.06.2013. na poljoprivrednom dobru Agro Dodlek u Belici, 03.07.2013. u Velikim Zdencima na OPG Stepić te 05.07.2013. na OPG-u Cafuk u Varaždinu.

Cilj održavanja dana polja bio je predstaviti najučinkovitiju i najkompletniju zaštitu nasada krumpira s osobitim naglaskom na prednosti fungicida Ranman 400 SC.

Ranman 400 SC je fungicidni pripravak posebnog, produljenog djelovanja namjenjen suzbijanju plamenjače krumpira s povećanim sadržajem djelatne tvari ciazofamid. Ciazofamid djeluje na patogene kontaktno ali se ponaša i poput sistemika jer se nakon primjene na mlade listiće njihovim rastom djelatna tvar raspoređuje po cijeloj lisnoj masi. Osim lisne mase Ranman 400 SC osigurava vrhunsku zaštitu gomolja krumpira. Primjenjuje u razdoblju najvećeg pritiska bolesti u količini 0,2 l/ha, a prskanje se ponavlja u razmaku od 7 dana. Već jedan sat nakon primjene, otporan je na ispiranje kišom. Na tržište dolazi u duopaku s odgovarajučim okvašivačem, Ranman activator. Ranman 400 SC je različitog načina djelovanja u odnosu na ostale fungicide za istu namjenu pa se odlično uklapa u antirezistentne programe zaštite. Kratke je karence (7 dana) pa je prikladan i u završnim tretiranjima usjeva krumpira kojim se osigurava dobro čuvanje gomolja.

Dani vinograda

Dani vinograda

U Daruvaru su održani prvi dani vinograda AgroChem MAKSA, na površinama tvrtke Badel Daruvar, gdje su ove godine u zaštiti vinograda korišteni isključivo preparati AgroChem MAKS-a, kako u zaštiti od bolesti i štetnika, tako i u suzbijanju korova.U predstavljanju je poseban naglasak dan, između ostalog, na preparate Chikaru i Mildicut 25 SC - najnovije preparate u vinogradarstvu. Ukazano je na prednosti upotrebe herbicida Chikara u proljetnom roku suzbijanja korova u kombinaciji s "glifosatima", u odnosu na korištenje samih "glifosata". Sudionici su upoznati i s Mildicut-om 25 SC, novim fungicidom u zaštiti vinove loze od plamenjače, njegovim karakteristikama i prednostima u odnosu na postojeće fungicide.

Početkom srpnja na lokacijama u Dalmaciji prezentirali smo voćarima i vinogradarima rezultate kvalitetne zaštite u zahtjevnoj sezoni. Dani polja održani su na OPG Dario Buljat, OPG Šime Žuža i Brala trade d.o.o. na području Baštice, te na OPG Milan Franić i OPG Goran Mihaljević, na području Kutca i Dusine u okolici Vrgorca. Posebno je važno da je na području Vrgorca u suradnji sa tvrtkom Zeleni hit iz Zagreba, odrađena cjelovita zaštita u kombinaciji sa ishranom, gdje su potvrđene odlične kombinacije zaštite i prihrane preko lista i kompatibilnost pojedinih folijarnih gnojiva i sredstava za zaštitu bilja, koje smo sa kolegama iz Zelenog hita isprobali u praksi i prije ove sezone.

Na danima polja u Dalmaciji predstavljena je važna novost u integriranoj zaštiti vinograda i maslinika - novi herbicid Chikara 25 WG koji, ako se primijeni u punoj dozi, spriječava nicanje korova kroz čitavu vegetaciju, pa tako nije potrebno dodatnim obradama ili prskanjem herbicidima naknadno suzbijati korove. Chikara 25 WG djeluje na korove koji još nisu niknuli ili su u ranoj fazi nicanja pa tako možemo jednim prskanjem u punoj dozi osigurati da tlo bude bez korova cijelu sezonu i do kraja godine.

Mildicut 25 SC je najsuvremeniji fungicid za kontrolu plamenjače u vinogradima, a jedinstveno djelovanje ima zbog cijazofamida - djelatne tvari koja potpuno prekida ciklus razvoja peronospore u vinogradu. Mildicut djeluje na peronosporu na više mjesta nego većina drugih fungicida koji se trenutno koriste u zaštiti vinograda. Kod ponovljenog tretiranja (unutar sedam dana) Mildicut zaustavlja napredovanje plamenjače i prekida infekciju.

Ovaj fungicid se veže za listove i grozdove tako brzo da ga oborine ne ispiru već sat vremena nakon tretmana. Osim cijazofamida, koji je patentom zaštićen u svijetu, Mildicut sadržava sistemičnu komponentu dinatrijev fosfit, koja osigurava produljeno djelovanje. Važno je naglasiti da je fungicid Mildicut 25 SC razvrstan izvan skupina otrova, po čemu se uvelike razlikuje od preparata koji se trenutno koriste protiv peronospore u zaštiti vinograda.

Agrochem MAKS d.o.o.

Ulica Kneza Borne 14, Zagreb
tel: 01/6608-633
Besplatni telefon: 0800 8828


Tagovi

Dan polja Zaštitna sredstva Korov Štetnik Okvašivač Karenca Ispiranje Plamenjača Pepelnica Peronospora


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer