Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 23.12.2015. 10:00

ChemChina povećava ulog za preuzimanje Syngente

Državna kompanija ChemChina ponudila je kupnju 70 posto Syngente, uz mogućnost otkupa preostalih 30 posto.

  • 206
  • 25
  • 0

Kineska kompanija China National Chemical Corp (ChemChina) objavila je u ponedjeljak da će ponuditi više za preuzimanje švicarske agrokemijske kompanije Syngenta te predložila da se ta akvizicija provede u dvije faze.

ChemChina u najnovijoj ponudi nudi oko 470 švicarskih franaka po dionici za 70% Syngente. Po toj cijeni, tržišna vrijednost tvrtke procijenjena je na oko 43,7 milijardi franaka ili 44 milijarde dolara. Kineska kompanija revidirala je tako naviše svoju raniju ponudu od 449 franaka po dionici, koja je ocijenjena preniskom.

ChemChina želi preuzeti 70% Syngente

Državna kompanija ChemChina ponudila je kupnju 70% Syngente, uz mogućnost otkupa preostalih 30%, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na ljude upoznate sa situacijom.

ChemChina će, prema novome prijedlogu, moći raditi sa Syngentom na integraciji prije preuzimanja potpune kontrole nad švicarskom tvrtkom. Tijekom pregovora, kompanija ChemChina predložila je niz slično strukturiranih ponuda prema kojim bi se akvizicija provela u dvije faze.

Syngenta je u kolovozu odbacila ponudu američkog Monsanta u gotovini i dionicama, vrijednu oko 47 milijardi dolara, zaključivši da "značajno podcjenjuje vrijednost kompanije". Tada su neki dioničari izrazili razočaranje zbog odbijanja ponude i zapitali se je li kompanija sposobna poboljšati financijske rezultate na padajućem tržištu.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Syngenta ChemChina Akvizicija Dionice Kompanije Zaštitna sredstva Gnojiva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P