Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 24.12.2013. 19:16

Brlošić ponovno na čelu Poljoprivredne komore

I dalje će naš zahtjev biti vraćanje obveznog članstva, odnosno stav da se ono ukine svim komorama ili da ga sve imaju, pa tako i HPK

  • 614
  • 66
  • 0

Hrvatska poljoprivredna komora izabrala je glasanjem delegata novog predsjednika. Izbor je bio između trojice kandidata, Mate Mlinarića, Tomislava Pokrovca te Matije Brlošića. Matija Brlošić je nadmašio svoja dva protivnika i to nadmoćno, sa 43 glasa.

Ovo će biti drugi Brlošićev mandat. Naime, u prvom mandatu presjedavao je HPK-om u najgorem trenutku, kada je ukinuto obvezno članstvo, čijim ukidanjem je Komora izgubila i višemilijunske prihode.

Danas Komora broji oko 1.500 članova, dok su njeni prihodi pali na oko 100.000 kn članarine. Prema navodima iz Glasa Slavonije, Brlošić ističe kako će njegov prioritet biti vraćanje obveznog članstva.

"I dalje će naš zahtjev biti vraćanje obveznog članstva, odnosno stav da se ono ukine svim komorama ili da ga sve imaju, pa tako i HPK. No, bez obzira na 1.500 sadašnjih članova, zastupamo sve seljake.

Zadatak u novom mandatu je i registar poljoprivrednih proizvođača. Postali smo dio Europe pa je naš prioritet i da postanemo redovni član Copa Cogece. Sada smo pridruženi član te asocijacije, a uvjet za redovno članstvo je uplata članarine koja za našu komoru iznosi 250.000 kuna", izjavio Brlošić nakon proglašenja rezultata.


Tagovi

HPK Matija Brlošić Poljoprivreda Mate Mlinarić Tomislav Pokrovac Copa Cogeca

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]