Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sanacija poplavljenih područja
  • 10.06.2014. 09:30

Britanci donirali spalionicu životinjskog otpada

Britanska tvrtka Inciner8 Ministarstvu poljoprivrede je donirala spalionicu životinjskog otpada u vrijednosti 60.000 eura za zbrinjavanje životinjskih trupala na poplavljenim područjima

  • 168
  • 10
  • 0

Tvrtka Inciner8 sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja se inače bavi proizvodnjom spalionica životinjskog otpada službeno je donirala Ministarstvu poljoprivrede jednu takvu spalionicu životinjskog otpada (za spaljivanje životinjskih trupla na poplavljenim područjima). Radi se o spalionici vrijednoj 60.000 eura, koja je od iznimne važnosti za saniranje i otklanjanje ostataka uginulih životinja na području županjske Posavine, a bit će postavljena i instalirana u krugu radionice Uprave šuma Gunja - Stari Drenovci.

Inicijator akcije Nikola Vujec

Inicijativu za ovu vrijednu donaciju dao je Nikola Vujec, projekt menadžer spomenute britanske tvrtke, koji je putem svoje tvrtke Inciner8 d.o.o. u Varaždinu, organizirao proizvodnju nekih od modela spalionica za britanskog partnera.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina zahvalio je gospodinu Vujecu na ovoj vrijednoj donaciji i lijepoj gesti solidarnosti u ovim teškim trenucima. "Donacija će pomoći bržem saniranju na poplavljenom području. Sve službe Ministarstva poljoprivrede od početka su angažirane na evakuiranju i spašavanju životinja, no nažalost jedan dio životinja je pod naletom vode uginuo. Kako bi se sanacija obavila što prije i vratio životu, ovo je iznimno vrijedna donacija.“, rekao je Jakovina.

"Organizirao sam grupu naših kooperanata iz Bravarije Štampar iz Preloga, Vatrostalac iz Krapine, MIP Weyland iz Puščine i Strojobravarski obrt Novak iz Preloga, kao i principala iz Engleske da zajedno proizvedemo i doniramo jednu spalionicu životinjskog otpada (za spaljivanje životinjskih trupla) za ovu kriznu situaciju na poplavljenim područjima. Dao sam inicijativu na samom početku katastrofe koja se dogodila u županjskoj Posavini, a trebalo nam je desetak dana da ju napravimo", izjavio je Nikola Vujec.

Tvrtka Inciner8 angažirala i stručne osobe radi edukacije ljudi

Osim donacije spalionice, spomenuta je tvrtka angažirala i stručne osobe koje će biti na lokaciji zajedno sa spalionicom nekoliko dana radi edukacije ljudi koji će kasnije preuzeti samostalno upravljanje spalionicom.

Nakon završetka spaljivanja uginulih životinja na području županjske Posavine, spalionica će ostati u trajnom vlasništvu Ministarstva poljoprivrede koja će je, prema potrebi, ustupiti Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.


Tagovi

Inciner8 Spalionica životinjskog otpada Poplave Nikola Vujec Tihomir Jakovina Županjska Posavina Trupla životinja


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs