Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 03.08.2018. 10:30

BASF ulazi u sektor sjemenarstva, finalizirali akviziciju Bayerovih djelatnosti i imovine

Ova akvizicija preobrazit će BASF u poljoprivredi. Jača naš tržišni položaj u sektoru poljoprivrednih rješenja i otvara nove prilike za rast, naglasili su iz BASF-a.

Foto: BASF
  • 369
  • 41
  • 0

BASF je završio akviziciju niza Bayerovih djelatnosti i imovine. Ova transakcija, naglasili su, predstavlja stratešku nadopunu BASF-ovih aktivnosti na području zaštite bilja, biotehnologije i digitalne poljoprivrede te označava ulazak tvrtke u sektor sjemenarstva, neselektivnih herbicida i nematocida za tretiranje sjemena.

"Rastemo kako bi pomogli i našim korisnicima bolji rast", naglasili su na konferenciji organiziranoj povodom završetka akvizicije te naglasili da BASF sada ima više od 12.000 stručnjaka diljem svijeta.

"Ovaj strateški potez obogaćuje naš široki portfelj poljoprivrednih rješenja i jača naš inovacijski potencijal. Sada možemo ponuditi još raznovrsnija i atraktivnija rješenja za naše korisnike“, naglasio je dr. Martin Brudermüller, predsjednik Odbora izvršnih direktora i glavni direktor za tehnologiju tvrtke BASF SE. "Ova akvizicija preobrazit će BASF u poljoprivredi. Jača naš tržišni položaj u sektoru poljoprivrednih rješenja i otvara nove prilike za rast“, rekla je Saori Dubourg, članica Odbora izvršnih direktora tvrtke BASF SE, odgovorna za segment poljoprivrednih rješenja.

Akvizicija u brojkama izgleda ovako: 

  • nova poslovanja u više od 60 zemalja
  • više od 2 milijarde eura prihoda od novih tvrtki
  • Više od 4.500 novih zaposlenika u više od 50 zemalja (dosad su imali oko 8.000 zaposlenika)
  • značajan broj novih lokacija, uključujući 5 kemijskih proizvodnih i formulacijskih mjesta, 17 R&D lokacija te više od 200 regionalnih proizvodnih i uzgajališta sjemena
  • postali su četvrti po veličini svjetski "igrač" u sektoru sjemena i zaštite usjeva

Kako podsjećaju, BASF je u listopadu 2017. i travnju 2018. sklopio ugovore o kupnji djelatnosti i imovine što ih je Bayer ponudio na prodaju prilikom akvizicije Monsanta, po prodajnoj cijeni od 7,6 milijardi eura, s plaćanjem u gotovini. Ugovori obuhvaćaju Bayerovu globalnu djelatnost vezanu za glufosinat amonijak, djelatnosti u sektoru sjemenarstva, što uključuje kapacitete na području svojstava, istraživanja i oplemenjivanja te zaštitne znakove, djelatnost u sektoru sjemena povrća, platformu za istraživanje sjemena i svojstava pšenice, niz proizvoda za tretiranje sjemena, neke herbicide na bazi glifosata u Europi, koji se prvenstveno koriste za industrijske namjene, kompletnu digitalnu poljoprivrednu platformu xarvioTM, kao i neke istraživačke projekte na području neselektivnih herbicida i nematocida.

Te transakcije su finalizirane, osim prijenosa djelatnosti u sektoru sjemena povrća koja će, kako se očekuje, biti završena kasnije u trećem kvartalu 2018.
Akvizicija će donijeti korist našim kupcima, koji dobivaju pristup još većem broju alata za povećanje prinosa, kvalitete usjeva i profitabilnosti. "S vrhunskim rješenjima od sjemena do berbe, zahvaljujući još boljim kapacitetima i većem opsegu razvoja i istraživanja, pridonijet ćemo razvoju tržišnog natjecanja. To znači veliku mogućnost izbora za korisnike danas i u budućnosti“, objasnio je Markus Heldt, predsjednik BASF-ova odjela Poljoprivredna rješenja.

U skladu s proširenjem opsega poslovanja u sektoru poljoprivrede, BASF je promijenio ime odjela Zaštita bilja u Poljoprivredna rješenja. Odjel je također
osnovao novu globalnu poslovnu jedinicu za sjeme i svojstva sjemena. 


Tagovi

BASF Bayer Akvizicija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr