AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Autohtoni i eko proizvodi ulaznica za europsko tržište

Autohtoni i eko proizvodi ulaznica za europsko tržište

Europski tjedan

Autohtoni i eko proizvodi ulaznica za europsko tržište

Datum: 12.10.2017. 17:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Osječko-baranjska županija će već iduće godine na najvećem u Belgiji sajmu gastronomije predstaviti bogatu gastro i eno ponudu Slavonije i Baranje.

U sklopu Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu., u Europskom je parlamentu održana i konferencija na temu "S EU fondovima do bolje prometne povezanosti" kojoj je domaćin bila hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica. Primjere dobre prakse pokazali su predstavnici Mađarske, Poljske i Italije, a o prometnoj povezanosti Osječko-baranjske županije s ostatkom Hrvatske ali i Europe govorio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić naglasivši kako je dovršetak Koridora 5C kroz Baranju od strateške važnosti za razvoj županije.

"Kvalitetna prometna infrastruktura temelj je razvoja gospodarstva i turizma Slavonije i Baranje", kazao je župan.

Upravo o razvoju gospodarstva i turizma, županijsko i izaslanstvo grada Osijeka razgovaralo je i s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore na čelu s direktoricom Komore u Bruxellesu Dragicom Martinović. Osječko-baranjska županija će već iduće godine na najvećem u Belgiji sajmu gastronomije predstaviti bogatu gastro i eno ponudu Slavonije i Baranje. Razgovarali su i o plasmanu proizvoda naših OPG-ova na međunarodno tržište jer je u cijeloj Europi potražnja za eko proizvodom kojom se naši proizvođači mogu pohvaliti sve veća.

Upravo autohtonim i na ekološki način proizvedenim delikatesama Osječko-baranjska županija može osigurati ulaznicu za zahtjevno europsko tržište.

"Tijekom boravka u Bruxellesu imali smo niz konstruktivnih sastanaka kako bi utvrdili strategiju i ciljeve koje želimo ostvariti tijekom idućeg razdoblja. Za razvoj naše regije koja obuhvaća pet slavonskih županija od iznimne je važnosti razvoj prometne infrastrukture i na to trebam ostaviti naglasak. Bolja prometna povezanost zasigurno će potaknuti i razvoj gospodarstva jer ako uzmemo u obzir naš strateški položaj, Slavonija i Baranja moraju biti zanimljive mnogim stranim investitorima", naglasio je župan Anušić.

Foto: Osječko-baranjska županija


Osječko-baranjska županija

Osječko-baranjska županija
Trg Ante Starčevića 1, Osijek, Hrvatska
tel: +385 (0) 31 200 588
e-mail: poljoprivreda@obz.hr , web: www.obz.hr

Broj pregleda članka: 178; Uspješnost članka: 16.9

Tagovi: Slavonija, Osječko-baranjska županija, Bruxelles, Ivan Anušić, Gastro i eno ponuda

Ključne riječi članka: autohtoni, i, eko, proizvodi, ulaznica, za, europsko, trziste, osječko, županija, razvoj, županije, baranjska, gospodarstva, bruxellesu, baranjska županija, osječko baranjska, osječko baranjska županija, osječko baranjske županije


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!