• Europski tjedan
  • 12.10.2017. 17:00

Autohtoni i eko proizvodi ulaznica za europsko tržište

Osječko-baranjska županija će već iduće godine na najvećem u Belgiji sajmu gastronomije predstaviti bogatu gastro i eno ponudu Slavonije i Baranje.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 187
  • 17
  • 0

U sklopu Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu., u Europskom je parlamentu održana i konferencija na temu "S EU fondovima do bolje prometne povezanosti" kojoj je domaćin bila hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica. Primjere dobre prakse pokazali su predstavnici Mađarske, Poljske i Italije, a o prometnoj povezanosti Osječko-baranjske županije s ostatkom Hrvatske ali i Europe govorio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić naglasivši kako je dovršetak Koridora 5C kroz Baranju od strateške važnosti za razvoj županije.

"Kvalitetna prometna infrastruktura temelj je razvoja gospodarstva i turizma Slavonije i Baranje", kazao je župan.

Upravo o razvoju gospodarstva i turizma, županijsko i izaslanstvo grada Osijeka razgovaralo je i s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore na čelu s direktoricom Komore u Bruxellesu Dragicom Martinović. Osječko-baranjska županija će već iduće godine na najvećem u Belgiji sajmu gastronomije predstaviti bogatu gastro i eno ponudu Slavonije i Baranje. Razgovarali su i o plasmanu proizvoda naših OPG-ova na međunarodno tržište jer je u cijeloj Europi potražnja za eko proizvodom kojom se naši proizvođači mogu pohvaliti sve veća.

Upravo autohtonim i na ekološki način proizvedenim delikatesama Osječko-baranjska županija može osigurati ulaznicu za zahtjevno europsko tržište.

"Tijekom boravka u Bruxellesu imali smo niz konstruktivnih sastanaka kako bi utvrdili strategiju i ciljeve koje želimo ostvariti tijekom idućeg razdoblja. Za razvoj naše regije koja obuhvaća pet slavonskih županija od iznimne je važnosti razvoj prometne infrastrukture i na to trebam ostaviti naglasak. Bolja prometna povezanost zasigurno će potaknuti i razvoj gospodarstva jer ako uzmemo u obzir naš strateški položaj, Slavonija i Baranja moraju biti zanimljive mnogim stranim investitorima", naglasio je župan Anušić.

Foto: Osječko-baranjska županija


Tagovi

Bruxelles Osječko-baranjska županija Ivan Anušić Gastro i eno ponuda Slavonija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Partner

Osječko-baranjska županija

Trg Ante Starčevića 1, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 (0) 31 200 588, e-mail: poljoprivreda@obz.hr web: http://www.obz.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi