Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 30.04.2014. 13:40

APPRRR: Drugi najbolji odaziv na IPARD!

Agencija za plaćanja zaprimila 94 IPARD projekta vrijedna 266,6 milijuna kuna! Korištenje bespovratnih sredstava kontinuirano se nastavlja kroz IPARD natječaje, a zasigurno će se nastaviti i kroz mjere Programa ruralnog razvoja.

Foto: depositphotos.com
  • 225
  • 38
  • 0

Prema navodima Agencije za plaćanja, na posljednjem, 10. natječaju za IPARD mjeru 101, koja se odnosi na ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, zaprimljeno je 94 projekta ukupne vrijednosti ulaganja od 266.652.933,01 kuna (34,84 milijuna eura) i traženom potporom od 141.769.059,79 kuna (18,5 milijuna eura), što je ukupno gledano drugi najbolji odaziv na natječajima za ovu mjeru. Do sada je Agencija isplatila ukupno 123 milijuna kuna za 97 završenih projekata poljoprivrednih gospodarstva u ovoj mjeri.

Ovaj je posljednji natječaj za mjeru 101 raspisan u travnju ove godine, kao i onaj za mjeru 103 IPARD programa koja se odnosi na preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda, a na kojem je odaziv također bio vrlo dobar (12 projekata vrijednosti ulaganja od 152 milijuna kuna, s traženom potporom od 76 milijuna kuna).

Obzirom da najveći broj poljoprivrednih proizvođača čeka raspisivanje natječaja u okviru Programa ruralnog razvoja, jer on donosi puno više mogućnosti od IPARD programa, pristigli broj projekata i iznos tražene potpore na ova posljednja dva IPARD natječaja pokazuje da interes za korištenje EU sredstava ne jenjava te da ulaganja u podizanje konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednika rastu. Korištenje bespovratnih sredstava Europske unije kontinuirano se nastavlja kroz ove zadnje IPARD natječaje, a zasigurno će se nastaviti i kroz mjere Programa ruralnog razvoja koje će zamijeniti sadašnje i uvelike dopuniti i proširiti ulaganja do sada moguća kroz IPARD mjere.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

IPARD Mjera 103 Mjera 101 Trženje poljoprivrednih proizvoda Program ruralnog razvoja Projekti Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva Europska unija IPARD natječaj


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer