Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DR SHARE
  • 12.06.2017. 10:30

Aplikacija koja smanjuje katastrofe u tri zemlje

Održana obuka za aplikaciju koja učinkovito upravlja rizicima kako bi se smanjile posljedice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, okoliša i imovine.

Foto: zupanijaposavska
  • 948
  • 43
  • 0

U okviru projekta DR SHARE, u informatičkom kabinetu Srednje strukovne škole u Orašju, održana je dvodnevna obuka za aplikaciju koja će pomoći pri unapređivanju upravljanja sustavima civilne zaštite u uvjetima katastrofa.

Primjena u tri zemlje

Aplikacija će biti u primjeni na području Vukovarsko-srijemske županije, Sremskog okruga AP Vojvodine u Srbiji te Županije Posavske u Bosni i Hercegovini. Obuka je održana za 12 naprednih korisnika aplikacije. Aplikaciju su predstavili predstavnici tvrtke Infosistem Zagreb Tatjana Pinhak i Ivan Andrić.

Projekt DR SHARE (engl. "Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation" u prijevodu "Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procjena rizika") započeo je s provedbom 1.1.2016. te će trajati 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 281.222 EUR od čega Europska komisija osigurava 210.227,00 EUR (74,75%).

Zajedno protiv rizika

Cilj ovog IT alata je učinkovito upravljanje rizicima kako bi se smanjile posljedice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, okoliša i imovine. Sve navedeno putem projekta bit će realizirano kroz razmjenu najbolje prakse koja promiče zajedničko razumijevanje u međusektorskoj i prekograničnoj procjeni rizika.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, dok su partneri iz Hrvatske: Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, te Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Partneri s područja Srbije su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine te Fond "Europski poslovi" AP Vojvodine, a s područja Bosne i Hercegovine partner je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije.

Foto: zupanijaposavska


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.