Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 20.03.2023. 15:40
  • Osječko-baranjska, Osijek

AgroRocks 2023 - objavljen datum održavanja ovogodišnje konferencije

Konferencija će sredinom rujna okupiti najvažnije aktere domaćeg agrara: proizvođače hrane, regulatore i tehnološku scenu - kako bi aktualizirali pitanja razvoja sela i poljoprivrede te ponudili rješenja i modele

Foto: AK
  • 2.166
  • 108
  • 0

Na Svjetski dan demokracije, 15. rujna, u Osijeku će se održati konferencija o novim tehnologijama u poljoprivredi Agro.Rocks 2023. Ovaj će događaj okupiti brojne poljoprivredne proizvođače, poduzetnike te predstavnike znanstvenog, javnog i civilnog sektora.

S njima ćemo tematizirati budućnost proizvodnje i razvoj ruralnih prostora s aspekta politika, novih tehnologija te vrlo aktualnih sigurnosnih i klimatskih izazova – sve u kontekstu iznalaska novih modela i rješenja na kojima treba počivati daljnji razvoj.

U tri panel rasprave osvrnut ćemo se na aktualne teme: kakve je trendove pokrenuo rast cijena energenata, hoće li rat u Ukrajini dovesti do trajnog poremećaja na tržištu žitarica i uljarica, kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potrebu veće proizvodnje hrane te što je danas uopće samodostatnost?

Razgovarat ćemo o problemima pojedinačnih sektora proizvodnje. Na panelu ratarskih tema govora će biti o aktualnim izazovima svijeta uljarica i žitarica, dok će se blok posvećen voćarstvu i vinogradarstvu fokusirati na prilike rasta. Otvorit ćemo dakako i raspravu o održivosti i perspektivama proizvodnje mlijeka i mesa te potražiti odgovore na pitanje koja su nova IT rješenja na vidiku kada je riječ o stočarstvu. 

Aktualizirat ćemo pitanja razvoja sela i poljoprivrede, s ciljem da se očekivani razvoj dogodi većom brzinom i na zdravijim osnovama. Da ostvarimo veću vrijednost proizvedenog, a okoliš sačuvamo za generacije koje dolaze.

Organizatori konferencije Agro.Rocks 2023. su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.


Tagovi

Agro.Rocks 2023 Društvo agrarnih novinara Hrvatske Grad Osijek Osječko-baranjska županija HAPIH


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]