Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina Agrokluba
  • 17.09.2018. 21:00

Agroklub, od ideje uz kavu do institucije

Neki dan me zamole bi li htio napisati nešto povodom 10 godina rada Agrokluba. Prva mi je misao bila - zar je već toliko prošlo?

Foto: Vedran Stapić
  • 1.213
  • 107
  • 3

Jedna kavica u osječkom kafiću 'Kod šetača' prije desetak godina. Vedran, Senad i ja. Senad nas povezuje, Vedran sipa ideju, a ja već za par dana odlazim na godišnji odmor na Hvar.

Tada sam već dao otkaz u Agroglasu i mjesec dana sjedeći na hvarskoj terasi, obilazeći tamošnje vinare, maslinare, ribare, stočare - punim sadržaj portala. Netko bi rekao težak posao. Drugi da je ugodan i lijep. Da budem iskren nisam tada imao osjećaj da će to biti nešto što će uspjeti. No, ni kada sam pokretao Agroglas, ili par godina prije toga poslovni prilog srijedom u Glasu Slavonije isti sam imao osjećaj. Idem to raditi, a tko zna što će biti od toga. 

Ali ovo je bilo nekako lijepo. Drugačije. Napraviš tekst, dodaš fotke i ono se odjednom pojavi stranica kako to uživo izgleda. Na internetu. I onda 18. rujna te 2008. godine stiže mail od Vedrana u kojem kaže da je podignuto gore. Da je online. Javno. I odu, što bi ja rekao, tekstovi i fotke u nebo. Nitko ih više ne može izbrisati, sakriti. Ja na našoj obali, Vedran u osječkom Cvjetnom naselju, Senad negdje u voćnjacima uz jabuke i kruške. I tako je nešto od priče uz kavu postalo stvarnost. Pamtim kako smo tada znali doći u redakciju kod Vedrana, tada u tom već spominjanom naselju, dolazili sam na partiju stolnog nogometa.

Inače gotovo svaki dan uz kavu u Osijeku nastaju mnogi planovi, ideje. Ali ova je realizirana.

I iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec Agroklub postala institucija s kojom živimo već svi 10 godina. Kažem svi. Jer od tada ponosno kažem da sam iz Agrokluba, da sam kolumnist Agrokluba, da me ljudi povezuju s Agroklubom, da me prepoznaju na Danima polja, sajmovima, izložbama, selima, vinogradima.


Tagovi

10 godina Agroklub


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]