Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 08.12.2020. 11:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Agrodox - besplatna aplikacija za sve članove Hrvatske poljoprivredne komore

Informacija je danas moć, a to se sve više ogleda i u ovoj proizvodnji zbog čega želimo da hrvatski poljoprivrednici postanu dio svjetskih trendova, rekao je Mladen Jakopović.

Foto: HPK
  • 354
  • 31
  • 0

Poljoprivredna aplikacija Agrodox od danas je besplatna za sve članove Hrvatske poljoprivredne komore. 

Naime, predsjednik HPK Mladen Jakopović i direktor tvrtke Intertim Jan Marinac sklopili su Ugovor o poslovnoj suradnji.

"Raduje nas što naši poljoprivrednici imaju mogućnost korištenja jedna moderne hrvatske aplikacije, što je dokaz da Hrvatska ima znanja i stručnjake koji su spremni tržištu ponuditi nova tehnološka rješenja, a koja poljoprivrednicima mogu olakšati rad na njihovim gospodarstvima", istaknuo je prvi čovjek Komore dodajući da je jedan od njihovih prioritetnih ciljeva rad na većoj digitalizaciji i korištenju modernih tehnologija u ovom sektoru. To je ujedno i jedan od ključnih ciljeva buduće Zajedničke poljoprivredne politike EU. 

Praćenje poljoprivrednih aktivnosti 

Aplikacija je namijenjena svima koji se bave agrarom, a omogućit će im da besplatno i jednostavno vode sve aktivnosti na svom gospodarstvu, posebice vezane za obradu tla i uzgoj poljoprivrednih nasada.

"Osim praćenja poljoprivrednih aktivnosti, nudit će i ostale alate poput agrometeorološke prognoze, kalkulatora gnojidbi i sjetve te preračunavanja jedinica površine i volumena", pojasnio je Marinac dodajući da će se kroz sustav gamifikacije omogućiti ispunjavanje zanimljivih kvizova kojima će korisnici moći jednostavno saznati svoju trenutnu poziciju i uskladiti svoju praksu sa zakonodavnim okvirom i dobrom proizvođačkom praksom, a čime se želi započeti individualna mogućnost jednostavnog savjetovanja. 

Sadržavat će i informacije poput vijesti iz agro biznisa, obavijesti o novim projektima, inovacijama, nacionalnim i europskim projektima te jednostavne i sažete informacije o načinu uzgoja raznih usjeva, voća i povrća, namijenjene poljoprivrednicima početnicima. 

Jednostavno korištenje aplikacije 

"Osim nje, osmislili smo i cjelokupni program za profesionalne poljoprivredne proizvođače kojima će omogućiti besplatni pristup sustavu za upravljanje farmom (Farm Management Software - FMS) u suradnji s tvrtkom Agrivi“, ističe Marinac.

Aplikacija se može preuzeti sa službenih mobilnih trgovina Apple AppStore i Google Play. Korištenje je, navode, jednostavno obzirom da nije potrebna registracija, već se može koristiti odmah po instalaciji.

"Informacija je danas moć, a to se sve više ogleda i u ovoj proizvodnji zbog čega želimo da hrvatski poljoprivrednici postanu dio svjetskih trendova", zaključio je Jakopović.


Tagovi

Agrodox Poljoprivredna aplikacija HPK Jan Marinac Mladen Jakopović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer