Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 05.04.2018. 15:00

63-godišnjak teško ozlijeđen pri padu s traktora, policija krenula u preventivne akcije

Zbog (pre)čestih nesreća s traktorima, policijske su postaje započele s preventivnim akcijama "Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila".

Foto: Bigstockphoto/rodstocks
  • 1.929
  • 156
  • 0

Teže ozljede zadobio je 63-godišnjak koji je s traktora sletio u putni kanal. Kako navodi požeško-slavonska policija, u subotu 31. ožujka 2018., oko 14.50 sati, na lokalnoj cesti između Blacka i Novoselaca 63-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je poljoprivrednim traktorom marke "Rakovica", koji nije bio registriran i osiguran, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio sa istoga u putni kanal pri čemu je vozač pao i teško se ozlijedio dok je traktor nastavio kretanje te se zaustavio dvjestotinjak metara dalje.

Kako je zbog proljetnih radova na polju, na cestama sve više traktora, policijski službenici Policijske uprave međimurske zajedno s djelatnicima Stanice za tehnički pregled vozila - "Centar Čakovec", provode preventivnu akciju "Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila", u razdoblju od 3. travnja do 2. svibnja  od 7.30 do 14 sati.

Preventivne policijske akcije 

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora traktora i njihovih priključnih vozila, postigne veća sigurnost u cestovnom prometu upravo te skupine sudionika.

"Tijekom provođenja akcije policijski službenici posebnu pozornost usmjerit će na vlasnike vozila koji upravljaju neregistriranim, tehnički nepregledanim traktorima i priključnim vozilima te bez sklopljenog Ugovora o obvezatnom osiguranju od automobilske odgovornosti. Nakon utvrđenog prekršaja policijski će službenici uputit  će sporna vozila na tehnički pregled, uz napomenu da će se nakon održanih tehničkih pregleda van Stanica za tehnički pregled vozila provesti represivna akcija gdje će oštrica represivnog djelovanja biti usmjerena prema vlasnicima vozila koji nemaju registrirane, tehnički pregledane i osigurane traktore kao i priključna vozila", navode iz međimurske policije. 

U Drnju je, pak, koprivničko-križevačka policija održala edukativno predavanje na temu "Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora, osiguranje". U cilju povećanja sigurnosti u prometu, vozače i vlasnike traktora uputili su da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije), da ih registriraju, a kada upravljaju traktorom moraju imati položeni vozački ispit ''F'' kategorije (traktori). Također, skrenuta im je pozornost da su prije uključivanja vozila u promet dužni očistiti blato s kotača, kako ga ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor i nikako da ne konzumiraju alkoholna pića prije vožnje.

Slične akcije očekuju se i u drugim županijama. 


Tagovi

Policija Traktori Promet Ozljede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]