Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 23.02.2009.

4. krug SAPARD programa

  • 721
  • 35
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja raspisalo je 4. krug natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz SAPARD programa za Mjeru 1 i Mjeru 2. Rok za podnošenje prijava počinje teći 21. veljače 2009. godine i traje do 21. travnja 2009. godine do zaključno 12,00 sati.

SAPARD program poseban je pretpristupni program za poljoprivredu i razvitak ruralnih područja. Usvajanje standarda u poljoprivredi i razvoju ruralnih područja iziskuje dodatna financijska sredstva za različita ulaganja. SAPARD program namijenjen je upravo za investicije koje trebaju pomoći usvajanju standarda Europske unije.

Republika Hrvatska ima na raspolaganju sredstva za dvije mjere SAPARD programa: mjeru 1. „Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva“ i mjeru 2. „Unaprjeđenje prerade i trženja poljoprivrednih i ribljih proizvoda“ čiji su korisnici poljoprivredna gospodarstva te obrtnici i pravne osobe registrirane za obavljanje djelatnosti za koju podnose prijavu.

Od srpnja 2006. godine kada je raspisan prvi natječaj za dodjelu sredstava iz SAPARD programa, do veljače 2008. godine i trećeg natječajnog kruga, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zaprimilo je ukupno 120 prijava.

Nakon administrativne provjere i kontrole na terenu odobreno je 36 projekata ukupne vrijednosti oko 259 milijuna kuna, dok je vrijednost ugovorene potpore iznosila oko 111 milijuna kuna.

Od ukupno raspoloživog iznosa namijenjenih sufinanciranju projekata za mjere 1. i 2., ostalo je raspoloživo oko 130 milijuna kuna za buduće korisnike.

I ovom prigodom važno je skrenuti pozornost na nekoliko činjenica:

  • natječaj se može pronaći u Narodnim novinama te na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (http://www.mps.hr/projekti/projekt.asp?PID=42 )
  • SAPARD program temelji se na principu „tko prvi - dobiva“ te je stoga vrlo važno ne čekati zadnji trenutak za slanje prijave.
  • prijave i potrebna dokumentacija šalju se u Ravnateljstvo za tržišnu i strukturnu potporu u poljoprivredi, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja isključivo poštom kao što se navodi u natječaju
  • na internet stranicama MPRRR dostupan je Vodič za korisnike i Pravilnik o provedbi SAPARD programa kojim se propisuje korištenje sredstava SAPARD-a, utvrđuju ciljevi i namjena programa, način korištenja sredstava, korisnici i uvjeti za dobivanje sredstava, financiranje projekata, izvještavanje, kontrola, obrasci te postupci i potrebni dokumenti vezani uz provedbu

Kontakt podaci za sve informacije o SAPARD programu:

Uprava za ruralni razvoj, Upravna direkcija SAPARD/IPARD programa
e-pošta: sapard@mps.hr
telefon:01/6109 -792
fax:01/6106 - 909
www.mps.hr

Ravnateljstvo za tržišnu i strukturnu potporu u poljoprivredi
e-pošta: info@dmssa.hr
telefon: 01/6002 - 742, 01/6002 - 743
fax: 01/6002 - 852
www.mps.hr

Područni uredi Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu (www.hzpss.hr )


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stablo na Papuku zbog kojeg se Park šumom Jankovac usuđujem šetati samo danju! #RuralFoto #priroda