Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 31.01.2014. 15:00

307 milijuna kuna poticaja iz državnog proračuna

Prije odobrenja europskog dijela izravnih plaćanja koje započinje idući tjedan, Agencija je isplatila dio koji ide iz Državnog proračuna. Ukupno je isplaćeno 307 milijuna kuna za posebno osjetljive sektore te za IAKS mjere ruralnog razvoja

Foto: depositphotos.com, niglaynike
  • 6.045
  • 936
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je počela s isplatom izravnih plaćanja poljoprivrednicima za ovu godinu. Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska je preuzela Zajedničku poljoprivrednu politiku, pa se poljoprivredne potpore od ove godine po prvi put isplaćuju dijelom iz proračuna Eurospke unije.

Prije odobrenja tog europskog dijela izravnih plaćanja, koje započinje idući tjedan, Agencija je danas isplatila dio koji ide iz Državnog proračuna. Ukupno je isplaćeno 307 milijuna kuna za posebno osjetljive sektore (šećernu repu, mliječne krave, rasplodne krmače i duhan) te za IAKS mjere ruralnog razvoja (ekološka i integrirana proizvodnja, teži uvjeti gospodarenja, izvorne pasmine i zaštićeni kultivari).

Sukladno proračunu za 2014. godinu za izravna plaćanja poljoprivrednicima, predviđeno je 2,4 milijarde kuna, od čega 722 milijuna kuna iz EU proračuna, a 1,7 milijardi iz Državnog proračuna.

Prema EU zakonodavstvu isplata izravnih plaćanja poljoprivrednicima obavlja se dva puta godišnje. Prvi dio isplate za 2014. godinu, od ukupno jednu milijardu kuna (42% isplate za 2014.) počinje, dakle, danas te će se isplaćivati u sljedećih nekoliko dana. Drugi dio isplate (58%) Agencija će obaviti do kraja lipnja ove godine.

Nakon što završi isplata prvog dijela potpore, svi poljoprivrednici moći će putem AGRONET-a preuzeti informaciju o odobrenim sredstvima, gdje će pisati koliki ih iznos (uz ovaj isplaćeni) očekuje do lipnja.

Foto: depositphotos.com, niglaynike


Tagovi

Isplata poticaja APPRRR Državni proračun ZPP Agronet Izravna plaćanja 307 milijuna kuna

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.