Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Internet stranice
  • 16.04.2018. 15:00

19 gospodarstava kroz projekt dobilo svoje prve internetske stranice

Kroz projekt aWEB ulaznica farmerima u svijet interneta kreirano je 19 internetskih stranica za jednako toliko subjekata s područja Koprivničko-križevačke županije

  • 745
  • 94
  • 2

Dobre vijesti ovih dana dolaze iz Koprivnice. Naime kroz projekt aWEB ulaznica farmerima u svijet interneta 19 gospodarstava iz Koprivničko-križevačke županije dobilo je svoje prve internet stranice. Tako danas internet marketing jača poziciju naših proizvođača, a zahvaljujući suradnji županijskog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam KKŽ-a te osječke tvrtke SLink.

Županija je iz proračunske mjere poticanje istraživanja i razvoja u poljoprivredi financirala projekt ukupno s 13.300 kuna + PDV odnosno prikupljanje i obradu podataka, registraciju internetskih domena, smještaj na serveru te samu izradu pojedinačnih web stranica za skupinu farmera koji su pokazali interes. Projekt je realiziran kroz aWEB internet platformu specijaliziranu za podršku poljoprivredi i ruralnom prostoru.

Realiziran kroz godinu dana, a osim izrade internet stranica za pojedina gospodarstva projekt je uključivao elemente promocije na društvenim mrežama te na Agroklubu - najvećem poljoprivrednom sustavu na internetu. Za posljedicu danas ova skupina različitih proizvođača (vina, voća, povrća, meda, cvijeća, mliječnih i drugih proizvoda) s postojećim i budućim kupcima komunicira putem interneta.

Ovaj projekt tako povezuje naše proizvođače sa internet korisnicima, potencijalnim kupcima, od kojih većina inače nije niti bila u našim selima. Moramo svi pratiti trendove i prilagoditi se vremenu u kojem živimo. Jedino proaktivnim odnosom prema kupcu možemo iskoristiti naše tržišne potencijale, rekao je Denis Maksić, pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam KKŽ povodom predstavljanja projekta javnosti.

Svaki proizvođač po završetku projekta dobio je mogućnost da sa vlastitim korisničkim podatcima i uputama za ažuriranje stranice, samostalno ažurira podatke na svojim novim internet stranicama. U periodu nakon godinu dana korištenja usluge aWEB, ovi poljoprivredni proizvođači će odlučiti hoće li i dalje koristiti navedenu uslugu te istu potom samostalno financirati.

Iz SLinka poručuju kako sve navedeno čini dobre temelje za predstavljanje poljoprivrednih proizvoda i usluga kupcima na internetu. 

Smatramo kako je naša obveza približiti mogućnosti interneta svim gospodarstvenicima. Vjerujem da će mnogi kroz vlastite stranice na internetu doći do novih kupaca te napraviti korak naprijed u svom poslovanju. Danas je internet stranica poslovni standard, pogotovo kad govorimo o nadolazećim generacijama. Kod njih vrijedi pravilo: Što nije na internetu kao i da ne postoji. Zato nas posebno veseli što smo u mogućnosti pomoći u ovim razvojim koracima. Ima još puno proizvoda u ruralnim prostorima koji pršte od potencijala, samo ih treba naći i predstaviti na internetu. Slične projekte smo već smo realizirali i u drugim županijama i možemo reći kako internet tehnologije mogu pomoći onima koji imaju kvalitetan proizvod ili uslugu te razvojnu ambiciju. Samo te dvije pretpostavke moraju postojati, kaže Vedran Stapić, vlasnik tvrtke SLink koja od 2004. godine uvodi web alate u poslovanje naših i inozemnih gospodarstvenika.

19 gospodarstava - 19 internet stranica

OPG Martinčić Slavko, Gabrijela d.o.o.OPG Dragutin KamenjakOPG Marijan Hrženjak, OPG Marija i Mijo VolarićOPG Nenad JagodićOPG Ivan Grošek, OPG Šantić Josip, OPG Šantić TomislavKorenko d.o.o., OPG Šporer KaticaOPG Zoran Ježić, OPG Alen BanOPG Šimunko Tomislav, OPG Enio ŠantićOPG Zdenko Lončarić, OPG Grudić MarijanOPG Harači Marijan, OPG Denis Bužić


Tagovi

Denis Maksić Vedran Stapić AWEB Internet Promocija Koprivničko-križevačka županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

LP. EVO i ja sam postao zidar i to specijalizacija za suhozid. Prvo sam počeo za sebe iz hobija, a sada mi je to i posao.