Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 09.11.2023. 13:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Umro je Zlatko Šimić. Jebiga.

Jutros je iznenada u 57-oj godini života preminuo istaknuti agrarni novinar Jutarnjeg lista Zlatko Šimić

Foto: Cropix
  • 3.165
  • 342
  • 4

Novinarskim je krugovima danas prijepodne poput munje prostrujala vijest ‘umro je Zlatko Šimić’, naš kolega, prvo pero agrara Jutarnjeg lista i Hanza medije. 

Napustio ovaj Svijet iznenada i rano, jutros u 57. godini života. 

Javlja mi kolegica, koja je netom prije saznala, sva zadihana, šokirana. Kako i ne bi, kad smo dijelili iste frontove, radili na sličnim temama, tražili iste poljoprivredne (ne)istine, godinama.

Zlatko je bio novinar golemog opusa, iza njega su ostale tisuće ispričanih priča. Bio je verbalni genij od kojeg smo mi ostali smrtnici mogli samo učiti. Lucidnost njegovog tijeka misli, baš kao i način ekspresije, dižu ga u najviše redove medijske piramide. On je nju nerijetko i nadilazio, krećući se cik-cak po crti koja razdvaja postulate novinarske struke od domene umjetnosti. 

Kreativni boem. Poročni osobenjak. Novinar i umjetnik. Suprug i otac.

Dok pišem ovaj kratak omaž već ga vidim kako ‘nabije’ ovo naše naricanje nad činom njegove smrti. Šimić je bio takav, britak i pomalo brutalan, ali njegov je izričaj uvijek bio protkan dozom inteligentnog ciničnog humora. 

Rođen u Požegi, novinarstvo diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Karijeru je otpočeo u nekadašnjem Vjesniku, da bi se 1998. godine pridružio redovima Jutarnjeg  lista. Bio je dugogodišnji član Društva agrarnih novinara Hrvatske

Kraj života nije trenutak za šale, ali u njegovom društvu nikada smijeha nije manjkalo

Nedostajat će njegov nepredvidiv duh, njegova dovitljiva riječ. Domaći je agrar danas ostao bez najvećeg kroničara.

On sada više nije s nama, ali hipotetski, da ga pitam što da stavim u naslov ovog štiva, imam osjećaj da bi on rekao, ‘piši jebiga’.

Pa eto Zlatko, neka bude kako želiš.

Zbogom!

Otišao je jedan od posljednjih kroničara pada našeg agrara. Zbogom, Šime

S lijeva nadesno: Martin Vuković (HRT), Vedran Stapić (Agroklub), Zlatko Šimić (Jutarnji list) u posjeti bačvariji u Našicama
S lijeva nadesno: Martin Vuković (HRT), Vedran Stapić (Agroklub), Zlatko Šimić (Jutarnji list) u posjeti bačvariji u Našicama prije 3 godine

Pogreb će se održati u subotu, 11.11.2023. godine u 13 sati na Gradskom groblju Sv. Elizabete u Požegi.


Tagovi

Zlatko Šimić Agrarni novinar Smrt


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]