Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 05.04.2016. 14:30

U ponedjeljak na računima 944 milijuna kuna!

Isplata potpora počinje 11. travnja. U tijeku su i ozbiljne analize koje se odnose na snižavanje PDV-a na prehrambene proizvode i, što je još važnije, smanjivanje PDV-a na repromaterijal.

  • 16.976
  • 2.351
  • 0

U ponedjeljak će na račune hrvatskih poljoprivrednike sjesti 944 milijuna kuna izravnih plaćanja, rekao je ministar poljoprivrede Davor Romić na današnjem predstavljanju svog stručnog tima u Ministarstvu poljoprivrede.

Radi se uglavnom o osnovnim plaćanjima, prenesenim, zelenim plaćanjima, plaćanjima za mlade poljoprivrednike te proizvodno vezanim potporama.

Isplata potpora u ponedjeljak

Romić je dodao kako će hrvatskim poljoprivrednicima ove godine biti ukupno uplaćeno 3,4 milijarde kuna u što je i uključeno 750 milijuna kuna koja su isplaćena avansno prošle godine.

Ovo nisu jedine pozitivne financijske vijesti koje je Romić prezentirao danas.

U planu snižavanje PDV-a na prehrambene proizvode i repromaterijal

U tijeku su ozbiljne analize koje se odnose na novo snižavanje PDV-a na prehrambene proizvode i, što je još važnije OPG-ovcima, smanjivanje PDV-a na repromaterijal. Reda na tržište, a samim time u tokove novca, trebao bi uvesti i najavljeni Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi. Također, najavljeni su ambiciozni planovi povećanja ukupnih prihoda u poljoprivredi strateškim pristupom prema neobrađenom poljoprivrednom zemljištu.

"U Hrvatskoj je 650 tisuća hektara neobrađenog zemljišta. Na taj način mi gubimo milijardu kuna. Zemljišna reforma bit će jedna od strateških odrednica Ministarstva poljoprivrede. To nije projekt ove Vlade, to je reformski projekt koji se treba nastaviti na druge Vlade", rekao je Romić.


Tagovi

Isplata potpora Davor Romić PDV


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]